Uždaryta legendinė bulvyčių fri krautuvėlė

Po 78 veiklos metų Briuselyje (Belgija) uždaryta viena iš žinomiausių miesto bulvyčių fri prekybos vietų. Ši vieta buvo neatskiriama nuo Briuselio. Friterie Martin, įsikūrusi Saint-Josse miesto kvartale, priklausanti Martinui Asperui, pradėjo veikti nuo 1964 metų. Dabar septyniasdešimtmetis ūkininkas nusprendė pailsėti ir baigti šią veiklą, o kartu su juo bus uždaryta ir krautuvėlė.

Martino bulvyčių fri krautuvėlė tapo svarbia miesto dalimi. Dažnai prie krautuvėlės nusidriekdavo žmonių eilės. Dažnas miesto gyventojas be šių skanėstų neįsivaizdavo savo šeimos stalo. Ypatingai vertinamas buvo Mafijos padažas. Vos tik klientas paprašydavo krautuvėlės savininko plastikinės šakutės, ūkininkas drąsiai atsakydavo, kad bulvytes fri reikia valgyti su pirštais.

Bulvytės fri Belgijoje yra daug daugiau nei įprastas maisto priedas. Bulvyčių parduotuvių galima rasti visur. Martino Aspero tėvai bulvytėmis ėmė prekiauti nuo 1931 metų. Siekiant išvengti miesto nepasitenkinimo, Briuselio burmistras Jean Demannez paskelbė Martino krautuvėlės įsigijimo konkursą.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16861606sec.