2010 metai žada daug neįprastų festivalių

Mėtytis pomidorais, dalyvauti laukiniuose purvo rungtyne, groti oro gitaromis. Pasvarstykime, ar tik nekiekviename žmoguje slypi tas mažas išdykęs vaikas, kuris noriai mėgautųsi tokiomis pramogomis. Kiekvienoje valstybėje vyksta savos šventės, neįprasti festivaliai, kurie turi tam tikrus papročius.

Naadam festivalis Mongolijoje vyksta kasmet, liepos 11 – 13 dienomis. Festivalis susideda iš trijų mongolų sporto tradicinių rungčių - imtynių, šaudymo iš lanko ir žirgų lenktynių. Festivalio pavadinimas Eriin Gurwan Naadam žymi trijų rungčių vyrų žaidimą. Aišku, rungtyse gali dalyvauti ir moterys (išskyrus imtynėse). Renginys vyksta po atviru dangumi.

Citrinų festivalis Prancūzijoje vyks Pietų Prancūzijoje, Menton kaime, Prancūzijos Rivjeroje. Festivalio idėjos kūrinys prasideda nuo citrinos. Kiekvienais metais, nuo vasario 12 iki kovo 3 dienos Menton gatvėje stovės milžiniškos statulos iš citrinos. Festivalyje dalyvaus maždaug 230 000 žmonių. Vaizduojamos įvairios statulos: Budos statula, įvairūs viduramžių vaizdai, šventyklos ar laivai. Visos statulos pasipuoš geltona spalva.

Nuo vasario 2 iki 14 d. Velykų saloje vyks svarbiausias pietiečių festivalis - Tapati festivalis. Šio festvalio dalyviai patirs nepamirštamus įspūdžius ir labiau susipažins su spalvingąja sala. Gentys susirungs konkursuose ir varžybose, pavyzdžiui, bananų lenktynėse, žvejyboje, jodinėjime ir dainavime. Festivalio laimėtojai iš savo genties išrinks naują šventės karalienę.

Kiekvienais metais Oulu mieste, Suomijoje, vyksta oro gitarų festivalis. Taip, gerai perskaitėtė - oro gitaros! Oro gitaros dalyviai, skambant melodijoms, varžosi imituodami grojimą gitara. Festivalis vyksta nuo 1996 metų. Šventė vyks spalio 25-28 dienomis.

Burning Man meno festivalis Nevados dykumoje. Tai yra vienas iš keisčiausių meno festivalių pasaulyje. Kiekvienais metais festivalyje dalyvauja apie 50 000 žmonių. Susirinkusieji neieško viešbučių, bet ištisą savaitę gyvena palapinėse. Statomi modernūs įrenginiai, įmantriausios statulos, vyksta spektakliai. Festivalis baigiasi 12 metrų aukščio medinės statulos sudeginimu. Iš šio motyvo kilęs festivalio pavadinimas burning man (degantis vyras). 2010 metų festivalio tema - evoliucija.

Tailandas, lapkričio mėnesį, visus pakvies į šviesos festivalį Loi Krathing. Į upes, ežerus ir tvenkinius bus paleisti tradiciniai laiveliai. Jie bus gaminami iš bananų, palmių lapų bei pasipuoš gėlėmis. Šventė vyks lapkričio 21 dieną.

Prie įdomiausių festivalių galima priskirti ir Hadaka Matsuri Japonijoje - pliki vyrai ne tik maudysis vandenyje, bet ir bėgios po visą miestą. Į šį sąrašą galima įtraukti ir Boryeong purvo festivalį Pietų Korėjoje, pomidorų mėtimo šventę Tomatina ir Fiesta Santa Tecla Ispanijoje.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75114703sec.