Į lėktuvų keleivių bagažus dedami sprogmenys

Slovakijos policija į vieno keleivio bagažą įdėjo sprogmenų. Tiesa, pats keleivis apie sprogmenis nežinojo. O šitas bandymas buvo atliktas saugumo sumetimais. Nieko blogo nenujausdamas, 49 metų Slovakijos keleivis su visais sprogmenimis atskridęs į Airiją. Sprogmenys buvo rasti tik po trijų dienų.

Incidentas sukėlė politinį nesusipratimą tarp Slovakijos ir Airijos. Airijos teisingumo ministras Dermot Ahern nedelsiant pareikalavo išsamaus Slovakijos pasiaiškinimo. Slovakijos vidaus reikalų ministras atsiprašė už nesusipratimą.

Slovakijos policija 2010 01 02 dieną šiaurės oro uoste Poprad Tatry, įdėjo nedidelį kiekį sprogmenų atsitiktiniams keleiviams. Buvo manoma, kad sprogmenų paketus atras policijos šunys. Tibor Mako, Slovakijos pasienio policijos viršininkas, teigia: „Tai buvo konkretaus policijos pareigūno klaida. Jis ir yra atsakingas už įvykusį nesusipratimą”.

Oro uosto saugumo tarnyba apie bandymą įspėjo lėktuvo pilotą. Tačiau lėktuvui nebuvo jokio pavojaus – sprogmenys buvo be detonatoriaus. Taip pat buvo informuotas ir Dublino oro uostas, kuris, kaip teigė Mako, visiškai nesureagavo. Tuo tarpu Airijos policija buvo informuota apie šį bandymą tik antardienio rytą.

Keleivio, į kurio bagažą buvo įdėti Slovakijos policijos sprogmenys, antradienio ryte laukė nemalonus siurprizas - sunkiai ginkluoti policijos pareigūnai apsupo jų gyvenvietę ir įsiveržė į namą. Pavojingasis sprogmuo RDX buvo rastas vyro krepšyje.

49-metis vyras Airijoje gyvena jau kurį laiką. Į savo tėvynę grįžo atšvęsti švenčių. Po valandą trukusios apklausos, vyras buvo paleistas.

Airijos saugumo agentai teigia, kad sprogmenų būtų pakakę viso lėktuvo susprogdinimui. Tuo tarpu Mako teigia, kad „nebuvo jokio pavojaus lėktuvų keleiviams”, mat sprogmenys suveikia tik kartu su kitais komponentais.

Slovakijos Vidaus reikalų ministras teigia, kad „viskas prasidėjo nuo gerų ketinimų, t.y. noro gerinti keleivių saugumo lygį”. Tokie saugumo bandymai atliekami visame pasaulyje, bet šį kartą buvo padaryta klaida.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38258004sec.