Turistų minios griauna garsias turistines vietas

Keliautojams, kurie nori pamatyti Stonhendžo akmenų kompleksą arba senovės inkų miestą Maču Pikšu, rekomenduojama tai daryti kuo skubiau, nes du pasaulyje žinomiausi turistiniai objektai įtraukti į nykstančių turistinių vietų sąrašą.

Didžiosios Britanijos kelionių žurnalas Wanderlust paskelbė turistinius maršrutus, o tiksliau turistines vietas, kurios sulaukia pernelyg daug turistų ir yra prastai saugomos bei prižiūrimos. Dėl šių priežasčių jos įtraukiamos į nykstančių turizmo vietų sąrašą.

Į sąrašą pateko aštuonios turistinės vietos. Stonhendžą Britanijoje - populiariausią priešistorinį paminklą, deja, keliautojai galės apžiūrėti iš tolo, tuo tarpu miesto Maču Pikšu laukia panašus likimas. Ironiška, tačiau didžiausią pavojų Mačų Pikčų kelia tie, kurie nori juo pasigrožėti. Siekiant patenkinti visų poreikius, muziejaus kompleksas išsiplėtė taip, jog ėmė lėtai, bet užtikrintai naikinti senovinį grožį. Kiekvieną dieną senovės inkų miestą aplanko daugiau nei 2000 turistų, o tai neišvengiamai pridaro daug žalos paminklui.

Sąraše įrašyti: Timbuktu miestas Malyje, upės gyvenvietė Yangshuo Kinijoje, Tulumo paplūdimys Meksikoje, Jaisalmer Indijoje, Jordanijos dykumos slėnis Wadi Rum. Tikimasi, kad šie turizmo objektai visgi išliks.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62796688sec.