Kokia ta tikroji Venecijos San Marko aikštė?

San Marko aikštė yra viena įžymiausių Venecijos miesto vietų. Kiekvieną dieną turistai su didžiuliu entuziastingumu vyksta į Piazza San Marco, fotografuojasi, šeria balandžius ir mielai perka gatvės suvenyrus.

Tačiau tik kai kurie aikštės lankytojai čia užsibūna ilgiau. Tenka pripažinti, kad po aikštę galimą vaikščioti mažiausiai visą dieną.

Kaip iš tikrųjų susipažinti su Europos „gražiausia švenčių sale”? Teigiama, kad kelionę reikia pradėti nuo ankstyvo ryto - kai saulė vos tik pateka. Tačiau bundantį aikštės vaizdą dažniausiai mato tik nuo ryto plušantys statybininkai, prekybininkai, kavinių ir restoranų darbuotojai.

Dodžų rūmai. Rūmuose kabo didžiulis Tintoretto paveikslas. Iš pilies, kuri kažkada buvo Venecijos vyriausybės rezidencija, pažįstamu Atodūsio tilteliu (Ponte dei Sospiri) galima patekti į Venecijos kalėjimą, kur kadaise sėdėjo pats Kazanova. Net ir šiandien kalėjimo sienos dvelkia tuometine atmosfera.

Draugiška atmosfera dvelkia Švento Marko bazilika. 4200 kvadratinių metrų pastatas papuoštas dideliais aukso ornamentais. Bazilika dažnai vadinama Aukso bazilika.

Negalima pamiršti ir Campanile - raudonojo bokšto Šv. Marko aikštės viduryje. Mūrinis pastatas kažkada buvo jūrininkų švyturiu, tačiau šiandien jis tapo apžvalgos aikštele, nuo kurios atsiveria vaizdas į miesto marias.

Šv. Marko aikštės kavinės. Seniausia aikštės kavinė - Caffe Florian. Tiesa, ji ir dabar yra populiariausia turistinė užkandinė, kurioje galima pasimėgauti šviežiais tortais, kava ir kitais skanumynais. Žinoma, kavinė turi ir savitą kainą - paprastos kavos puodelis kainuoja apie penkis eurus. Tačiau būtent ši vieta leidžia apžvelgti visą aikštelę, pasimėgauti gyva muzika.

Na o sutemus, verta dar kartą aplankyti saulės mirgantį Atodūsio tiltelį. Rekomenduojama neužmiršti ir netoliese vykstančių koncertų (bažnyčia Ateneo San Basso)

 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.66857696sec.