Nyderlandai keliautojus vilioja miestų įvairove

Nyderlandai pasižymi savitu kontrastingumu. Patys nyderlandiečiai labiausiai vertina jaukumą, gyvybingumą ir atvirumą. Būtent todėl Nyderlandų miestuose futuristiniai namai stovi su medinėmis langinėmis, o Rembranto paveikslų muziejus priartėja prie modernizmo darbų.

Mastrichtas yra jaunas Nyderlandų miestas. Elegantiškos parduotuvės leidžia ne tik apsipirkti, bet ir pasivaikščioti po senamiestį ir apžiūrėti miesto senovės architektūrą. Jūs norite apsilankyti aukščiausios klasės restorane ir iš ten pasigrožėti Masos upe? Jei taip, tai tinkamiausia vieta yra Mastrichtas. Nors miestas yra nedidelis, bet pramogų įvairove nenusileidžia kai kuriems garsiems didmiesčiams. Net tie, kurie domisi kultūra ar nori patirti naujų nuotykių, atras tinkamą vietą.

Utrechtas yra žavingas ir pulsuojantis gyvybingumu miestas. Miestas pasižymi komfortabilumu. Iškiliausi miesto peizažo elementai yra viduramžių gatvės, kiemai ir universali kanalų sistema. Utrechto miestas gyvuoja beveik 2000 metų, tačiau jis nėra apleistas ar sustingęs. Čia gyvena apie 70 000 studentų, kurie miestui suteikia itin daug gyvybingumo. Miestas turi savitą kultūrą. Utrechtas įžymus savo jaunimo teatru, šokiais, muzikos spektakliais ir dailės parodomis.

Roterdamas dažnai vadinamas kultūros sostine. Niekur kitur Nyderlanduose neatrasite tiek daug renginių. Roterdamo architektūra yra sudėtinga, sava, įdomi ir itin patraukli muziejais.

Haga – vykdomosios valdžios sostinė, kuri dvelkia kurortiniu žavesiu. Miestas yra įsikūręs prie jūros ir pastaraisiais metais vis keičia savo įvaizdį. Dabar ten galima rasti restoranų su ambicingais meniu, žuvų parduotuvėles, platų kultūrinį akiratį ir pajausti žaismingumą. Miestas savo lankytojams siūlo du paplūdimius - Scheveningen ir Kijkduin

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.53558111sec.