Japonija - žydinčių vyšnių šalis

Artimiausiu metu Japanijoje prasidės Sakura - vyšnių žydėjimo metas. Milijonai žmonių trauks į parkus ir sodus bei švęs gražųjį renginį. Vyšnių žydėjimo metu japonai ne vien žavėsis vyšnių žiedų grožiu, bet ir mėgausis ryžių vynu. Tai jų tradicinis vyšnių žydėjimo gėrimas.

Sakuros metu žmonės masiškai traukia į parkus pasigrožėti kiku-shidare, shirofugen ir fukubana - įvairiomis Japonijos vyšnių veislėmis. Tradiciškai vilkima kimono, fotografuojamasi tarp žydinčių žiedų. Sakura šventė sujungia tiek jaunus, tiek senus. Iš Tokijo parkų ir aikščių sklinda įvairios Japonijos liaudies dainos, tarkim „Sakura, Sakura, pavasario debesys tokie tolimi, kad akys jų neapriebia, kvapas ir spalvos, mes einame, mes einame linksmintis!”

Japonijos sostinėje auga apie 140 000 dekoratyvinių vyšnių. Atrodo tai didelis skaičius, bet reikia nepamiršti, kad mieste gyvena apie 34 milijonus gyventojų. Vyšnių žydėjimo metas trunka tik kelias savaites, o norinčių jas aplankyti su kiekvienais metais vis daugėja.

Sakura yra ne tik vyšnių žydėjimo metas, tai didžiulis karnavalas, kuriame dalyvauja įvairūs šalies folklorai. Festivalio neatsiejamas elementas yra sakės butelis. Šventė vyksta gana šaltu metu, tad žmonės šildosi ir ryžių vynu.

Šventės metu dalinami ir sakura saldainiai. Ypač mėgstamas yra rožinis šokoladas, vyšnių žiedų kramtomoji guma, pyragai pagardinti vyšnių kremu. Tiesa, saldainiai yra gaminami iš dekoratyvinių vyšnių vaisių, tad jie nėra valgomi.

Ši šventė tai puiki galimybė susipažinti su japonų kultūra. Paprastas bendravimas prie tradicinio japonų butelio garantuoja puikios draugystės pradžią.

Žydinčių vyšnių šventė švenčiama nuo 7 amžiaus. Tai ne tik švelnumo ir skaistumo šventė, bet ir pasaulio trapumo šventė. Vyšnių žiedas kaip ir žmogus, tai – žydi (gyvena), tai – nukrenta (miršta). Tai staigios ir tylios mirties simbolis.

Vyšnių žydėjimo festivalis prasideda kovo antroje pusėje, tačiau pats vyšnių žydėjimas prasideda ne anksčiau kaip sausio mėnesį subtropikų salų valstybėse. Kiekvieną dieną televizija ir internetas transliuoja šventės įvykius. Vyšnios žydi iki gegužės pabaigos.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20194483sec.