Roma ir Florencija nesutaria dėl Dovydo statulos

Šių metų vasaros nuotaikos Italijoje blausios – Romos miesto vadovybė nesutaria su Florencijos miestu dėl to, kam iš tikrųjų priklauso Mikelandželo marmurinė Dovydo statula. Šiuo metu šis architektūros šedevras, kurį Mikelandžeko Buonarroti (1475-1564) sukūrė daugia nei prieš penkis šimtus metų, yra Florencijoje.

Nesutarimų priežastis, žinoma, yra lėšos, kurias miestui įneša gausiai garsiąją statulą lankantys turistai. Kasmet Florencijos Galleria dell'Accademia, kurioje saugoma skulptūra, vidutiniškai uždirba aštuonis milijonus eurų. O kur dar viešbučiai, kavinės, restoranai...

Abi pusės laikosi priešingų nuomonių. Viena pusė teigia, kad Dovydo statula pirmiausia priklauso šaliai kaip kultūros paveldo paminklas. Roma mano, kad šiandieninė Florencija nėra 1504 metų Florencijos respublikos paveldėtoja. Tuo metu menininkams už jų darbus buvo sumokama iš valstybės iždo. Tuo tarp florencijiečiai yra tvirtai įsitikinę, kad Dovydas priklauso tik jiems – esą turimi dokumentai, paliudijantys Dovydo statulos priklausomybę miestui. Be to, - Dovydas yra Florencijos simbolis. Nepaisant visko, Florencija sutinka dalį teisių į Dovydo statulą perleisti ir Italijos sostinei.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.55630708sec.