Naujausios alternatyvaus turizmo tendencijos

Šiais laikais žmogus keliauja ne vien su tikslu pailsėti. Jūsų dėmesiui siūlome susipažinti su naujomis turizmo alternatyvomis:

Katastrofos

Kai kam patinka lankyti vietas, kuriose įvyko įvairios katastrofos. Visiems turbūt yra tekę girdėti apie gamtos stichijų medžiotojus, kuriems didžiausias nuotykis yra keliauti ir savo akimis pamatyti šėlstančią gamtą. Populiariausios vietos: Naujojo Orleano pakrantė JAV, kuriai teko išgyventi viesulo Katrin sukeltus pragarą, pietų ir pietryčių Azijos regionas, kur vis dar matyti 2004 metais vykusio žemės drebėjimo ir cunamio pėdsakai, ir žinoma, Islandija - Eijafjadlajegidl ugnikalnis.

Vaiduokliai

Tuo tarpu kitus vilioja antgamtiniai reiškiniai. Jie mieliau renkasi vietas, kur būtų galima pamatyti paranormalių „dalykėlių“. Vaiduoklių medžiotojai traukia į Dubliną, Floridą, Brisbaną ir Kvebeką.

Tamsusis turizmas

Į šią grupę patenka visi tie, kurie savo akimis nori išvysti tamsiausios žmonijos praeities vietas. Turbūt nereikia ir sakyti, su kuo asocijuojasi Aušvicas Lenkijoje, Robeno sala Keiptauno pakrantėje ir Raudonųjų khmerų „Mirties laukas“ Kambodžoje.

Pop kultūra

Ši turizmo rūšis orientuota į populiariausią literatūrą, kiną, televizijos šou, muziką, pasaulio garsenybes. Būtent dėl šių paskatų legendinės grupės The Beatles gerbėjai kasmet susitinka Liverpulyje.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13540292sec.