Kuldygoje bus siekiamas unikalus ir sensacingas Baltijos rekordas [1]

2010 05 22 d. dviračių turizmo renginio „Dviračių dienos Kuldygoje” metu bus siekiamas naujas ir unikalus Baltijos rekordas - vienu metu skambės darnus dviračių skambučių choras.

Kaip jau anksčiau pranešta, kad gegužės 22 d. vyks didžiausias Latvijos nekomercinis dviračių renginys – kelionė „Dviračių dienos Kuldygoje” su šūkiu: „Kuldyga. Olandija. Europoje. Galvok žaliai!”. Renginio tikslas - skatinti sveiką gyvenseną, o tam geriausi padejėjiai yra dviračiai.

Renginį organizuoja Kuldygos turizmo centras, Kuldygos rajono taryba, Europos Komisijos atstovybė Latvijoje, Nyderlandų ambasada ir UAB „Velokurjers”.

Kad naujasis Baltijos rekordas pritrauktų daugiau smalsuolių, renginių organizatoriai ėmėsi bendradarbiauti su kompozitoriumi Valdu Zilveru. Kompozitorius sukurs specialią dviratininkų skambučiams skirtą muziką. Prie šio projekto prisidės ir gerai žinomas Kuržemės radijo didžėjus Edgars Eglitis. Jis sukurs muzikai tekstą, kuris tikimasi, kad taps dviračių renginio himnu. Pirmojo posmelio himno žodžiai:

„Ateikite su draugais, nelikti nuošalyje

Šį kartą nesvarbu, kuris bus pirmas!

Kartu mes galim aplenkti vėją,

Tik nepraleiskim starto”.

Šiuo metu renginio tinklapyje http://velo.kuldiga.lv užsiregistravo jau daugiau kaip 610 dalyvių. Praėjusiais metais iš viso sulaukta 847 dalyvių paraiškų. Šiemet renginio organizatoriai tikisi sulaukti daugiau nei 1000 dalyvių.

Renginyje dalyvaus žurnalistai, ministrai, Latvijos ambasadoriai, savivaldybių atstovai, studentai, vaikai su šeimomis. Kiekvienas dalyvis ne tik sudalyvaus „žaliųjų” konkursuose, bet ir gaus daug naudingos informacijos apie Europos Sąjungos ir Olandijos vykdomą veiklą. Renginio dalyvių ir susirinkusių nuotaika rūpinsis Roberts Gobziņš su grupe „Resnie putni”. Koncertai vyks gatvėse ir bažnyčiose.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?

1 egidija 05/03/2010 12:27 žadam davyvauti su visa šeima, agituojame ir draugus prisijungti :)


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38177109sec.