Artėja antrojo Baltijos maratoninio bėgimo – Liepojos pusmaratonio – startas

„Jau šį šeštadienį, liepos 5 dieną Liepojos pusmaratonio bėgikai galės pasinerti į sportinio azarto sūkurį, grožėtis Latvijos vėjų miesto panorama bei pajusti Baltijos jūros artumos dvelksmą.“ – mintimis dalinosi varžybų organizatorius Kasparas Tupinis (orig. Kaspars Tupiņš).

"Trasa bus kupina kontrastingų vaizdų. Dalyvių pėdoms teks išmėginti sintetinę stadiono „Daugava“ dangą, Liepojos gatvių asfaltą bei senąjį Jūrmalos parko grindinį. Bėgimas bus greitas ir turtingas iššūkių – bendrasis trasos reljefas yra lygus, tik pietinėje dalyje yra nedidelis pakilimas." – kalbėjo jis.

Įprastines bėgimo distancijas šiemet papildys įdomios ir smagios naujovės – trasa šiaurietiško ėjimo mėgėjams, aktyvų gyvenimo būdą populiarinantis paramos ėjimas ir įvairios atrakcijos stadione „Dauguva“ patiems mažiausiem – vaikų bėgimai ir mažylių ropojimo rungtis.

„Pagalvojome apie sportinės atmosferos visai šeimai sukūrimą. Šių metų pusmaratonio moto „Bėga visa šeima“ liudija, kad kiekvienas atvykęs į šią sporto šventę įdomiai ir turiningai praleis savo dieną. Mano galva, bėgimas yra geriausias ir sveikiausias laisvo laiko praleidimo būdas. Jau dabar stebėdami treniruočių bėgimus, matome, kad dalyvių skaičius, palyginti su pernykščiais metais, yra išaugęs trigubai. Tikimės, kad „ropojimo distancijos“ mažiausieji dalyviai jau kitais metais galės dalyvauti jau kaip mažieji bėgikai.“ – džiaugėsi pusmaratonio vyriausiasis teisėjas Reinis Ruozytis (orig. Reinis Rozītis).

Liepojos pusmaratonis bus šventė tam, kurio širdžiai artima bėgimo stichija ir valia palaikyti savo stipriausią fizinę formą. Pusmaratonio programą sudarys įvairios distancijos – Turkish Airlines pusmaratonis (21,0975 km), ASICS 10 km bėgimas (~10.9 km), 5 kilometrų bėgimas (~5.8 km).

„Tęsdami šios vasariškos sporto šventės tradiciją, turime galimybę apsilankyti įvairiuose Baltijos miestuose. Bėgimas išpopuliarėjo įvairiose amžiaus grupėse, todėl mums dviguba laimė pakviesti visus bėgimo entuziastus. Tad tęsime bėgimo tradicijas turtingajame vėjų mieste – Liepojoje.“

Šventės metu stadione „Daugava” veiks informacinis punktas (palapinė). Jame bus galima gauti informacijos apie pusmaratonio eigą bei įvairios informacinės medžiagos apie turizmo Liepojoje galimybes: žemėlapius, kelionių vadovus, kuriuose praktinė informacija apie lankytinus turistinius objektus, nakvynės vietas ir maitinimo įstaigas. Visą šią informaciją galima rasti svetainėje www.liepaja.travel.

Liepojos pusmaratonis vyks jau ketvirtą kartą ir sukvies aktyviausius Liepojos ir visos Baltijos bėgikus. Registruotis Liepojos pusmaratoniui galima iki liepos 2 d. internetinėse svetainėse liepajaspusmaratons.lv ir baltijasmaratoni.lv.

Liepojos pusmaratonį organizuoja „Liepājas Vieglatlētikas klubs“ (vert. „Liepojos Lengvosios atletikos klubas) ir „Baltijas maratoni“ (vert. „Baltijos maratonai) kartu su Liepojos miesto taryba.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15457511sec.