Suomiams – ekstremalūs išbandymai ir kvietimas žaisti golfą Lietuvoje

Sausio 17-20 d. Suomijoje, Helsinkio parodų centre, vyks tarptautinė turizmo paroda „Matka 2008“. Lietuva mugėje bus pristatoma jau 10 kartą .

70 kv.m. Lietuvos stende Lietuvos turizmo galimybes pristatys Valstybinis turizmo departamentas prie ūkio ministerijos, Lietuvos turizmo informacijos centras (TIC) Helsinkyje, bus pristatomas Vilnius, projektas “Vilnius-Europos kultūros sostinės 2009”, Kaunas, Palangos ir Birštono kurortai. Parodoje dalyvaus ir Neringos bei Gargždų Lietuvos turizmo informacijos centrai, kelionių organizatoriai “Baltic Clipper” bei “Terra Incognita”, Vilniaus viešbučiai :“Conti”, “Holiday Inn Vilnius” bei “Ecotel”. Pirmą kartą parodoje “Matka”, atskirame stende, golfo turizmą Lietuvoje pristatys “Sostinių golfo klubas”, o VšĮ „Vilko valia“ parengė pristatymą suomių kalba, kurio metu pristatys projektą „1984 išgyvenimo drama“, t.y. ekstremalius potyrius atsidūrus buvusios SSRS piliečio kailyje.

“Matkos” metu bus surengta spaudos konferencija, kurios metu Suomijos ir tarptautinei žiniasklaidai bus pristatytas projektas “Vilnius-Europos kultūros sostinė 2009”. Pirmą kartą Lietuvoje kultūrinė programa turi ir ekonominių tikslų – tikimasi, kad turistų skaičius į Vilnių padidės 30 procentų.

Pasak TIC Helsinkyje direktorės Rasos Šlivinskaitės, suomiai aktyviausiai iš Skandinavijos šalių domisi Lietuva ir į ją keliauja. „Turistai iš Suomijos labiausia domisi kultūriniu turizmu, didžiausiais miestais, muziejais, tradiciniais renginiais (Kaziuko muge, muzikos festivaliais, Jūros švente ir kt.), verslo kelionėmis. Auga susidomėjimas Lietuvos pajūriu, populiarėja skatinamosios konferencijos, pramoginis turizmas bei aktyvus poilsis (golfas, medžioklė, dviračiai), - sako TIC direktorė. - Turistai Lietuvoje daugiausiai praleidžia vadinamuosius ilguosius savaitgalius - 3-4 dienas arba renkasi savaitės poilsį Lietuvoje. Taip pat ir tie, kurie individualiai keliauja „Via Baltica“ automagistrale į Vakarų šalis, Lietuvoje sustoja ne tik pernakvoti, bet lieka ilgesniam laikui, skirdami jį apžiūrėti lankytinas vietas (Biržus, Kryžių kalną, Kauną)“.

Suomių turistų skaičius į Lietuvą nuolat auga. 2007 m. sausio-rugsėjo mėnesiais, Statistikos departamento išankstiniais duomenimis, Lietuvos kolektyvinėse apgyvendinimo įstaigose buvo apsistoję 29 986 turistų iš Suomijos, arba 2,9 proc. daugiau nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį. Per visus 2006 m. į Lietuvos apgyvendinimo įstaigas atvyko beveik 29 146 turistų iš Suomijos, t.y. 6,3 proc. daugiau nei 2005-aisiais.

R.Šlivinskaitės teigimu, keliones į Lietuvą siūlo visos didžiausios Suomijos kelionių agentūros. Be tradicinių ekskursijų po miestus, siūlomi ilgesni turai po Lietuvą bei sveikatinimo kelionės į Lietuvos kurortus.

“Matka”, kurios tema šiais metais yra „Individualumas“, yra didžiausia turizmo paroda Skandinavijoje. 2008 m. parodoje dalyvaus per 1000 dalyvių iš daugiau kaip 75 pasaulio šalių. 2007 m. parodoje apsilankė rekordinis 86 tūkst. lankytojų skaičius, iš jų 17 tūkst. buvo turizmo srities profesionalai. Šiemet tikimasi dar gausesnio lankytojų srauto.

Pirmoji parodos diena skirta turizmo srities profesionalams, o kitos trys parodos dienos – publikai. Sausio 18 d. 17-18 val. Lietuvos stende vyks laimės valanda: gros multiinstrumentalistas Tomas Dobrovolskis ir bus pristatomi lietuviški skanėstai.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10208297sec.