Vilniuje vyksta Vivattur 2008 paroda

Jau ketvirtus metus iš eilės vietiniam turizmui atstovaus visos Lietuvos apskritys ir beveik visos savivaldybės. 170 organizacijų (miestų ir rajonų savivaldybės, turizmo informacijos centrai, parkai, saugomos teritorijos, kaimo turizmo sodybos, viešbučiai) pristatys poilsio ir laisvalaikio galimybes mūsų šalyje. Vietos turizmo atstovai ir šiais metais parengė daug įvairaus poilsio projektų, naujų įdomių maršrutų.

Parodos lankytojai, apsilankę Kauno miesto stende, susipažins su Kauno regiono turistiniais ištekliais bei pasijus tarsi Kauno pilyje - kurioje, kalbama, vyksta mistiniai dalykai. Daug dėmesio Kaunas žada skirti aktyviam laisvalaikiui.

Birštono turizmo informacijos centras pristatys paslaugų įvairovę Birštono kurortuose, naują viešbutį „Nemuno slėnis“ bei kompleksą „Karališkoji rezidencija“. Birštono stende bus galima gauti informacijos apie „Birštono džiazą 2008“.

Šiaulių apskrities jungtiniame stende Joniškio turizmo informacijos centras lankytojus kvies pasidomėti Žagarės vyšnių festivaliu.

Tauragės apskrities jungtinis stendas šiais metais vadinsis „Senaisiais pirklių keliais“. Jame Jurbarko kraštas pristatys moksleivių vykdytą ekspediciją „Panemunių žvejybos tradicijos“. Tauragės rajono turizmo informacijos centras pasakos apie Pagramančio regioninį parką, atspindintį rajono kultūrinius – istorinius gamtos išteklius, krašto tradicijas, papročius.

Kėdainiai šiais metais grįš į XVII a. – kunigaikščių Radvilų valdymo laikotarpį, kuomet miestas išgyveno savo aukso amžių. Parodos lankytojai Kėdainių stende galės susipažinti su Kėdainių rajono turizmo ištekliais, atskleidžiančiais būtent šį laikotarpį.

Parodoje dalyvausiantis Lietuvos liaudies muziejus supažindins su muziejaus vykdomomis edukacinėmis programomis.

Baltijos ežerų krašto jungtiniame stende lankytojai ras informacijos apie Molėtų rajone vyksiančias pramogas bei renginius, apie „Visagino country“ festivalį.

UAB „Mūsų odisėja“ parodos lankytojus nustebins net aštuoniomis įdomiomis ekskursijomis po įvairius Lietuvos miestus.

Panevėžio apskrities jungtiniame stende bus galima daugiau sužinoti apie unikalią pažintinę- pramoginę programą Rokiškyje „Sūrio kelias“. Biržų turizmo informacijos centras pristatys vandens trasą Nemunėlio upe bei naują maršrutą – „Nemunėlio krantu po Biržus“.

Marijampolės apskritis šiais metais pristatys naują Nemuno dviračių trasą „ Važiuok – Pažink ir Ilsėkis“.

Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centro stende bus galima gauti informacijos apie kurorto ateities planus bei miesto naujienas: naujus poilsio ir laisvalaikio objektus, slidinėjimo trasas, golfo laukus ir pan.

Elektrėnai lankytojus informuos apie atnaujintą sporto kompleksą: baseiną ir pirčių kompleksą, ledo rūmus bei atrakcionų parką, o sporto aistruoliai galės daugiau sužinoti apie ledo ritulį.

Vilniaus rajono savivaldybės stendas supažindins su šio krašto tautodailininkų kūriniais iri jų atlikimo technika, taip pat su senųjų amatų tradicijomis bei daugiakultūriniu paveldu. Parodos lankytojai galės kartu su amatininkais sukurti verbą, karpinį ar gaminį iš šiaudų.

Zarasų kraštas šiais metais daug dėmesio skirs smagioms ir įdomioms kelionėms visai šeimai. Tai pat bus pristatomas naujas medinės sakralinės architektūros kelias Zarasų rajone, vėžių valgymo čempionatas bei festivalis „Mėnuo juodaragis“.

Alytaus turizmo informacijos centras parodoje VIVATTUR 2008 žada įrodyti, kad Alytaus miestas ir rajonas yra patrauklus turistams kraštas, turintis savitą kultūrą, istoriją, tradicijas ir nuostabią gamtą. Parodoje bus pristatomas dviračių maršrutas, einantis XIX a. nutiesto geležinkelio Olita – Orany (Alytus – Varėna) pylimu, bei „Piligrimų kelias Lenkija – Lietuva“, taip pat didžiausi metų renginiai: Alytaus – baltos rožės miesto šventė, Šviežios duonelės šventė Punioje.

Trakų istorijos muziejus pristatys tris renginius: naktį muziejuje, Trakų viduramžių šventę bei senųjų amatų dienas Trakų salos pilyje.

Telšių apskrities turizmo informacijos centre lankytojai susipažinsi su apskrities turizmo ištekliais, ras informacijos apie naują Jomantų miško pažintinį taką bei keletą kitų naujų turistinių maršrutų.

Šilutės turizmo ir verslo informacijos centras prisistatys vandens pramogas Šilutės rajone. Bus parodyti ne tik visi vandens maršrutai, bet ir geriausios slaptos žuvų kibimo vietos.

Širvintų rajono stende parodos lankytojai taip pat susipažins su vandens maršrutais „Širvintos upe“ ir „Musės upe“.

Lietuvos kaimo turizmo asociacija pristatys naujus Atostogų kaime bei Lietuvos kaimo dailiųjų amatų katalogus bei tautinį ir kulinarinį paveldą. Kaimo turizmo stende lankytojai turės galimybę pasikalbėti su Lietuvos kaimo turizmo verslininkais.

 

Specialistams ir ne tik

„Sia Galileo Baltija“ pristatys produktą „Travelwire“, skirtą turizmo agentūrų veiklos valdymui bei optimizavimui, bei produktą „E-tracker“, skirtą tikrinti elektroninius bilietus bei ataskaitas.

„Go Global” pristatys savo prijungtinės („on-line“) rezervacijos sistemą turizmo sektoriui, išsamiau supažindins su šios sistemos atnaujinimais ir naujais produktais.

Utenos kolegija žingeidiesiems į parodą atveš turizmo ir viešbučių administravimo studijų programą.

„R & B Serviss” (iš Latvijos) kempingams, viešbučiams ar renginių organizatoriams pasiūlys minamų gokartų ir batutų.

„Avis“ automobilių nuomos kompanija parodoje VIVATTUR stengsis sugriauti mitus apie automobilių nuomą.

 

 

 

 

Atostogos svetur

UAB „Baltic Clipper“ – vienas didžiausių kelionių agentūrų tinklų Lietuvoje ir Baltijos šalyse bei vienintelis oficialus 2008 m. Pekino Olimpinių žaidynių bilietų pardavimo agentas Lietuvoje – parodoje VIVATTUR 2008 savo esamus ir potencialius klientus informuos apie naujo sezono keliones, akcijas bei ypatingus kelionių pasiūlymus: poilsines keliones lėktuvu iš Vilniaus, keliones ir pažintinius turus į tolimus kraštus, kruizus ištaigingais laivais, išvykas į žymiausius sporto bei ekstremalius renginius. Šio sezono naujiena – pažintinės kelionės automobiliu. UAB „Baltic Clipper“ stende parodos lankytojai galės susipažinti bei savarankiškai išbandyti ir užsisakyti lėktuvo bilietus aviabilietų rezervavimo sistemoje Avia.lt.

„Delta turizmo centras“ pirmieji Lietuvoje siūlys įspūdingą kelionę po Kanadą ir Aliaską. Kovo 1 d. agentūra ypatingą dėmesį žada skirti naujo katalogo kelionėms į Šri Lanką, o kovo 2 d. – į Malaiziją.

„Krantas Travel“ pristatys naujas keliones į Norvegiją, JAV, Indokiniją, Australiją – Naująją Zelandiją bei įvairius kruizus.

Bene didžiausia šių metų VIVATTUR naujiena yra kelionių agentūros „Top Travel“ pristatomos kelionės - tai vestuvės įvairiose egzotinėse šalyse. Tad svajojantiems apie itin romantišką santuoką neabejotinai verta užsukti į VIVATTUR!

Oro linijos „airBaltic“ pristatys naujus skrydžius iš Vilniaus į Paryžių, Odesą ir Simferopolį.

„Topturas“ pristatys naują nardymo klubą Egipte.

15 m. gyvuojanti UAB „Meandra“ parodoje VIVATTUR 2008 papasakos apie keliones į Indoneziją, Izraelį bei nardymą Egipte.

„DFDS Lisco“ pristatys trumpąsias atostogas Vokietijoje Riugeno saloje bei naujus keltus, pradėsiančius plaukioti tarp Lietuvos ir Vokietijos 2009 m.

Kelionių organizatorius „Litaura“, žinomas kaip kelionių autobusu po Europą organizatorius, šiais metais pristatys naujieną – keliones lėktuvu į egzotiškas šalis: Meksiką, Kubą, Indiją, Kiniją, Braziliją ir Argentiną.

Nederėtų aplenkti ir „Gero vėjo“ pasiūlymų pakeliauti po unikalias Islandijos, Grenlandijos, Armėnijos, Rusijos vietoves.

„Scandlines” kviečia peržvelgti naujus keltų tvarkaraščius bei kainas, daugiau sužinoti apie naują „Bonus-kortelių“ programą.

“Fiji Travel” siūlys dar daugiau viešbučių Kretoje ir Bulgarijoje, o taip pat pristatys tiesioginius skrydžius iš Vilniaus ne tik į Varną (Bulgarija), bet ir Bulgarijos pietuose esantį Burgasą.

„Baltic Tours Vilnius“ pristatys šių metų naujieną – galimybę pirkti keliones lėktuvų bilietų ir kelionių pirkimo sistemoje http://www.skrendu.lt/.

„AMES kalbų akademija“ VIVATTUR 2008 skatins kalbų mokymąsi visą gyvenimą ir pristatys kalbų keliones jaunimui ir suaugusiems bei naujas vasaros kalbų stovyklas ne tik užsienyje, bet ir Lietuvoje.

„Kelvita“ informuos turistus apie poilsį ir gydymą Kryme, Baltarusijos sanatorijose.

„MGS Tours“ supažindins su įvairiosiomis turizmo ir laisvalaikio galimybėmis Prancūzijoje.

Insbrukas ( Austria) papasakos apie naujausius miesto bei apylinkių traukos centrus.

Ispanijos turizmo biuras parodos lankytojus supažindins su populiariausiais turizmo regionais Ispanijoje: Andalūzija ir Kanarų salomis bei pakvies svečius taurei ispaniško vyno.

Norvegijos Ambasada pirmą kartą VIVATTUR parodos lankytojus supažindins su gražiausiomis ir įdomiausiomis Norvegijos vietovėmis.

„Tallink Grupp“ pristatys naujus pavasario bei specialius pasiūlymus, taip pat tik VIVATTUR 2008 parodos metu kvies nemokamai tapti „One – Tallink“ klubo nariu.

Abruco regionas (Italija) pristatys naujų patrauklių religinio, kultūrinio pobūdžio pomėgių turistams.

„RSI Group“ iš Italijos siūlys apgyvendinimą nepriklausomiems turistams, ieškantiems nestandartinių paslaugų. Italijos atstovai taip pat pristatys naują viešbučių rezervavimo sistemą http://www.rsitravelonline.it/, suteikiančią galimybę išsirinkti viešbutį bet kurioje Italijos vietovėje.

Jūrmalos turizmo informacijos centras papasakos naujausią informaciją apie šį populiarų Latvijos kurortą.

Viešbutis „Jurnieka Ligzda“ (išvertus „Žvejo lizdas“) siūlo alternatyvą mėgstantiems poilsiauti Palangoje – tai puikus viešbutis įsikūręs pajūryje tik 60 km nuo Palangos netoli Liepojos (Latvija).

Estijos turizmo biuras pristatys Estijos turistinius išteklius ir pakvies parodos lankytojus paskanauti estiško alaus, sidro bei plačiai žinomo likerio „Vana Tallinn“.

Dubajaus stende lankytojai sužinos naujas Emyratų plėtros kryptis bei informaciją apie naujus projektus.

Aktyvus laisvalaikis: automobiliniai nameliai, vandens transportas ir kt.

 

UAB „Dicto Citius“ papasakos apie itin patikimą mobilų palydovinį ryšį, pritaikytą naudoti ekstremalaus sporto ekspedicijose, aviacijos tarnybų darbe, gamtos išteklių įsisavinimo bendrovėse, laivuose ir kt. srityse, kai joks kitas ryšys neveikia.

Šiemet UAB „Kelionių vynas“ pristatys daugybę įvairių „SEA group“ gaminamų automobilinių namelių. Parodos VIVATTUR 2008 lankytojai turės progą susipažinti su naujais modeliais, naujomis palapinėmis.

„Rimor“ kompanijos automobilinius namelius demonstruos oficialus šios kompanijos atstovas Lietuvoje UAB „Keturtaktis“. Kompanija supažindins ir su 2008 m. nuomos sezono naujienomis.

„Algreta“ taip pat pristatys naujus automobilinius namelius bei priekabas. Šio sezono „Algretos“ naujiena - automobilinis namelis su dvigubu, vandens apšildomu dugnu, kuriuo galima keliauti net esat minus 40 laipsnių Celsijaus temperatūrai. Įmonė taip pat siūlys grupinės bendraminčių kelionės automobiliniais nameliais programą.

Dar viena įmonė „Arūšta“ pristatys ne tik kompanijos „Hymer“ 2008 metų automobilinių namelių modelius, bet ir įvairias elektrines transporto priemones bei naujos kartos riedlentę.

Kompanija „Nissan Nordic Europe“ taipogi parodys du naujus automobilių modelius turizmui.

UAB „Garant“ parodoje VIVATTUR 2008 lankytojus supažindins su naujausiomis poilsio ir pramogų prekėmis: pripučiamomis valtimis, kateriais, vandens motociklais ir kt.

„Baidarių centras“ pristatys visą gamą naujos kartos Kanados korporacijos „KL Industries“ vandens dviračių, taip pat Europos gamintojų baidarių, kanojų, kajakų naujoves bei „Baidarių centro“ organizuojamas keliones Lietuvos upėmis ir ežerais.

UAB „Arum“ parodos lankytojus skatins domėtis vandens kelių transportu bei supažindins su šios transporto rūšies teikiamais malonumais. Pagrindinis šios kompanijos akcentas parodoje VIVATTUR 2008 - pontonai ir katamaranai bei ypatingo dizaino neįtikėtinai lengvos čekiškos aliuminio valtys.

UAB „Adatėlė“, pirmoji Lietuvoje pradėjusi gaminti pontoninius plaustus, vieną jų pademonstruos parodos lankytojams.

„Rokiškio mašinų gamykla“ pristatys savo gamybos kartingus, o taip pat leis lankytojams juos išbandyti.

„Euroracing“ pristatys unikalią paslaugą mėgstantiems ekstremalų laisvalaikį – tai mokomosios ir pramoginės vairavimo programos sportiniais automobiliais bei keturračiais motociklais.

Linksmybės, prizai

Kaip ir kiekvienais metais VIVATTUR 2008 lankytojams liūdna nebus. Birštono turizmo informacijos centro stende kiekvieną dieną vyks po 2 – 3 žaidimus ir loterijas, kuriose bus galima laimėti įvairių prizų – nakvynes viešbučiuose, romantiškus vakarus bei savaitgalius.

„Ames kalbų akademijos“ stende parodos lankytojai turės puikią galimybę išmokti ar patobulinti vokiečių kalbos įgūdžius – reikės sudalyvauti „Akademijos“ organizuojamoje loterijoje ir laimėti dviejų savaičių kalbos kursus.

„airBaltic“ taip pat organizuos žaidimą, kurio prizas - skrydis dviem asmenims bet kuriuo „airBaltic“ maršrutu iš Vilniaus ar Rygos.

Užsisakęs lėktuvo bilietą internetu http://www.e-keleivis.lt/ „Krantas travel“ stende, parodos lankytojas galės laimėti e-keleivio kėdę.

Pabuvoję „Baltic Clipper“ stende, lankytojai galės laimėti įspūdingą skaitmeninį fotoaparatą kelionės įspūdžiams įamžinti.

„Trasalis“ rengs loteriją, kurios metu lankytojai išloš 3 prizus – įvairias paslaugas SPA centre.

Lietuvos liaudies buities muziejus surengs viktoriną ir dalyvausiantiems dovanos kvietimų į Atvelykio šventę.

„MGS Tours“ suteiks galimybę laimėti savaitgalį viešbutyje Paryžiuje ir Prancūzijos Rivjeroje.

„Tallink“ stende „Club One“ nariais tapę VIVATTUR parodos lankytojai galės laimėti pasirinktą kruizą su „Tallink“.

KLM oro linijų stende bus galima laimėti lėktuvo bilietus į Paryžių ir Amsterdamą.

Apžiūrėję „Algretos“ automobilinius namelius, parodos lankytojai galės laimėti automobilinių namelių nuolaidų kuponus bei grilio vaišes.

Norvegijos ambasados stende parodos lankytojai turės galimybę laimėti net tris keliones 2 žmonėms į Norvegiją.

 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12879491sec.