Vasaros laikas bus atšauktas spalio 28-ąją

Spalio 28 d., sekmadienį, Lietuvoje, kaip ir visoje Europos Sąjungoje, bus atšauktas vasaros laikas. Jis Vyriausybės nutarimu nuo 2003-ųjų mūsų šalyje kasmet atšaukiamas spalio mėnesio paskutinį sekmadienį ketvirtą valandą nakties, pasukant laikrodžio rodyklę viena valanda atgal. Vasaros laikas įvedamas kovo paskutinį sekmadienį trečią valandą nakties, pasukant laikrodžio rodyklę viena valanda pirmyn.

Toks nutarimas buvo priimtas atsižvelgus į 2002 m. pradėtos taikyti Europos Parlamento ir Tarybos direktyvos dėl vasaros laiko susitarimų nuostatas. Ši direktyva numatė, kad Europos Komisija kas penkeri metai privalo skelbti komunikatą ir jame nurodyti vasaros laiko pradžios bei pabaigos datas. Pirmasis komunikatas buvo skirtas 2002-2006 m., antrasis – 2007-2011 m. laikotarpiui. Pastarasis taip pat numato, kad vasaros laikas įvedamas kovo paskutinį sekmadienį, o atšaukiamas spalio paskutinį sekmadienį. Ar ES laikysis šios nuostatos, bus nuspręsta, įvertinus direktyvos poveikį Bendrijos šalių ūkiui ir kitiems sektoriams.

Praėjusį pavasarį Lietuva, kaip ir kitos ES narės, Europos Komisijai pateikė savo ataskaitą ir nuomonę dėl vasaros laiko susitarimų. Apklausus asocijuotas verslo struktūras, valstybės institucijas, mokslo įstaigas, įmones, surengus reprezentatyvią gyventojų apklausą ir atlikus tyrimus, buvo prieita prie išvados, kad dabartinė vasaros laiko įvedimo ir atšaukimo sistema nedaro neigiamo poveikio šalies ūkio sektoriams. Todėl nuspręsta siūlyti nekeisti šios sistemos ir toliau ją taikyti.

Europos Komisija ataskaitą apie direktyvos dėl vasaros laiko susitarimų poveikį įvairioms ūkio šakoms, parengtą pagal ES valstybių pateiktą informaciją ir jų pareikštą požiūrį, turi pateikti Europos Parlamentui, Tarybai ir Ekonomikos bei socialinių reikalų komitetui ne vėliau kaip iki š. m. gruodžio 31 d. Taigi galutiniai sprendimai bus priimti 2008 metais.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai:
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai 30.06.2024 - 07.07.2024 Towards a well - balanced body and mind! Via Vitalité
Four star weight correction and wellness centre in Latvia. We offer several programmes “Basic”, “Extra” and “Relax”. Book now +371 20 605 553 | Žiūrėti daugiau
145 EUR

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22371697sec.