„Vilnius – europos kultūros sostinė 2009” programa skirta visiems

2009 m. kultūra įvairiais pavidalais užlies Vilniaus miesto sales, gatves ir kitas iki šiol niekada menui nenaudotas erdves. Jau dabar į programą „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ įtraukta daugiau nei 160 renginių, kuriuos įgyvendina daugiau nei 100 projektų vykdytojų.

„Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ programa įtiks ir meno gurmanams, ir paprastai kultūros renginiuose nesilankantiems žmonėms. Numatoma, kad daugiau nei pusė renginių bus nemokami.

„VEKS programa sukonstruota taip, kad čia, savame krašte, galėtumėm pajusti europinio lygio kultūros ir meno gyvenimą. Visus metus Lietuvoje lankysis Europoje pripažinti muzikos, teatro, šokio, vizualiųjų menų atstovai, bus pristatomi jų darbai. VEKS programoje lygiai tokie pat svarbūs bus ir Lietuvos menininkai – juk esame įdomūs tuo, kad Europos kultūros sostinė dar niekada nebuvo nukeliavusi taip toli į Europos rytus. Siekiame Europos meno procesams suteikti unikalaus lietuviško prieskonio“, - teigia VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ direktorė Elona Bajorinienė.

Kultūrinė programa „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ neapsiribos vien paveikslo rėmais, kino ekranu, šokių, teatro sale ar tarptautinių meno organizacijų suvažiavimais. „Neveltui mūsų šūkis - „Kultūra gyvai“. „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ - pirmoji Lietuvoje tokio masto kūrybinė programa, kurios aktyvūs dalyviai yra ne tik menininkai profesionalai, bet ir paprasti gyventojai, miesto svečiai, emigrantai“, - teigia E. Bajorinienė.

VEKS programa bus įdomi visoms amžiaus grupėms - nuo vaikų („Vaikų kūrybos festivalis“, „Gyvūnas“) iki senjorų (šokių projektas „Antrasis kvėpavimas“). Specialūs projektai bus skirti žmonėms su negalia („Aš vėl matau saulę“), socialinės atskirties grupėms (šokio projektas „Šventasis pavasaris“). Meno projektai užpildys ne tik tradicines menui skirtas erdves, bet ir gatves, stotis („Naujasis miesto veidas“), romų taborą („Terno Vilna“), iš senamiesčio menas keliaus į Vilniaus mikrorajonus („Miesto istorijos“).

„Svarbiausia yra tai, kad kiekvienas norintis kurti yra kviečiamas tai daryti kartu su mumis. Tokių projektų kaip „Gatvės muzikos diena“, „Tebūnie naktis“, „Menas netikėtose erdvėse“, „LUX – šviesos festivalis“ ar „Lietuvos kultūros sostinė“ sėkmė pirmiausiai priklauso nuo bendruomenės aktyvumo ir kūrybiškumo. Tikime, kad per trejus intensyvaus darbo metus sukursime naujas kultūrinių renginių tradicijas, visuomenė bus pratinama įvairiau ir įdomiau leisti laiką mieste, ko Vilniuje stigo“, - teigia E. Bajorinienė.

2008 m. gruodžio 31 d. įvyks oficiali „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ atidarymo ceremonija.  Šiuo metu suformuota VEKS programa nėra baigtinė, iki 2008 m. rugsėjo ji bus pildoma naujais projektais.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.24090195sec.