Lietuva pristatoma didžiausioje tarptautinėje turizmo parodoje Berlyne

Lietuvos turizmo galimybės pristatomos šiandien Berlyne prasidedančioje tarptautinėje turizmo parodoje (Internationale Tourismus-Borse, ITB). Ši paroda - svarbiausias ir didžiausias metų turizmo renginys. Lietuva jame šiais metais dalyvauja kartu su Latvija ir Estija. Baltijos šalys prisistato bendrame stende, kurio plotas 198 kv. metrų. Didžiausias plotą stende užima Lietuva (87 kv. metrai), Latvija ir Estija turi po 60 kv. metrų stendus. Šiandien Berlyne surengta Baltijos šalių spaudos konferencija.

„Berlyno paroda – tai puiki galimybė atnaujinti verslo ryšius ir užmegzti naujų dalykinių kontaktų su atstovais iš viso pasaulio, - sako Alvitis Lukoševičius, Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos direktorius. – Džiugu, kad įvažiuojamasis turizmas iš Vokietijos į Lietuvą auga. Per pastaruosius penkerius metus svečių iš Vokietijos skaičius išaugo dvigubai, todėl labai svarbu ir toliau populiarinti savo šalį tiek Vokietijoje, tiek visame pasaulyje”.

Lietuvai tarptautinėje turizmo parodoje atstovauja Vilnius, Kaunas, Trakai ir 10 mūsų šalies turizmo kompanijų bei viešbučių. Lietuvos turizmo galimybes stende pristato Valstybinis turizmo departamentas, VšĮ “Lietuvos turizmo fondas”, Vilniaus, Kauno ir Trakų miestų savivaldybės, kelionių agentūros, užsiimančios atvykstamuoju turizmu (“Lithuanian Tours“, “Baltijos saitas”, “Krantas Travel”, “Aviaekspresas”, “Delta Tours”, „Astrida Travel“), viešbučių tinklas “Best Western“, keleivių pervežimo jūrų keltais kompanija „DFDS Lisco“.

Statistikos departamento duomenimis, 2007 m. Lietuvos apgyvendinimo įstaigose buvo apsistoję 130 tūkst. turistų iš Vokietijos. Turistai iš Vokietijos į Lietuvą daugiausiai vyksta poilsiauti (51% visų atvykstančiųjų), antrasis vizitų tikslas – verslo reikalai, konferencijos (24%), trečioji pagal dydį turistų dalis lanko gimines ir draugus (18%). Apie 2% vokiečių atvyksta į Lietuvą gydytis. Svečiai iš Vokietijos dažniausiai lanko Vilnių (57% visų turistų), Klaipėdą (53%), Kauną (42%), Neringą (36%).



KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.93205595sec.