Spektaklis "Poliklinika" skiepys humoro ir realybės vakcina

Kovo 20 ir 21 d. Menų spaustuvėje teatro mėgėjus nuo tautiečius kamuojančių dvasinių ligų skiepys režisierius Agnius Jankevičius spektaklyje "Poliklinika". Spektaklis – tai tarsi dėlionė, kurią sudaro keturių skirtingų, tačiau lietuviškoje realybėje lengvai atpažįstamų, personažų pasakojimai, pavadinti "anesteziologinėmis istorijomis".

"Poliklinikos" dramaturgija gimė iš realybės: visų veikėjų pasakojimai paremti asmenine aktorių patirtimi, išsivystę repeticijų metu iš režisieriaus ir aktorių kūrybinių bandymų. Tikrovės posūkius čia žymi mūsų laikmečio ikonos: Björk, Bergmanas, Hendrixas, grupė "Lempa", vaiduoklis Kasparas ir tyrosios meilės bažnyčios atstovai. O štai vienam iš veikėjų – alkoholio liūne skęstančiam Sierui – artimesnė istorinė perspektyva: jam nuolat sapnuojasi košmaras apie Vytautą Didįjį, atjojusį prie Juodosios jūros, kur jo galvą pasičiumpa ir į Rusijos pusę nusineša plėšri žuvėdra.

Taiklus "Radio-show" laikus primenantis kūrėjų humoro jausmas ir žongliravimas daugiasluoksne mūsų kultūrine sąmone suteikia atpažinimo ir artumo džiaugsmą: melomanas Paulius (Jonas Verseckas), kadaise brūžinęs Hendrixiuką, primena kiekvienoje mokykloje besiburiančius visokio plauko rokerius. Šnekusis daugiabučio kiemo gyventojas Sieras (Paulius Tamolė), kokių apstu kiekviename mikrorajone, visą dieną praleidžia plepėdamas su nepažįstamais ir mėgaudamasis stipriaisiais gėrimais. Intelektu nešvytinti mergina (Agnė Ramanauskaitė) pasakoja apie "očkarikę" iš Bergmano "Rudens sonatos" ir jos santykius su "chachaliais", o maniakiškai švelnus Björk fanas (Tautvilas Gurevičius) siekia išgelbėti pasaulį nuo "formato" ir deklamuoja mintinai išmoktus visus savo deivės dainų tekstus.

Keturi veikėjai – tai ir tikri žmonės su savo gyvenimo istorijomis, ir keturių chroniškų, mūsų visuomenę kamuojančių ligų atspindžiai: fanatizmo, alkoholizmo, susvetimėjimo, vertybių nebuvimo. Spektaklyje viskas – pradedant Kalniečių mikrorajonu Kaune, "britvomis", "SSG" dainomis, "ukolais" ir baigiant barbitūratais – autentiška ir nesumeluota iš tikrovės atraižų susiuvinėta meno realybė.

Spektaklis "Poliklinika" – kovo 20-21 d. 19 val. Menų spaustuvės Kitoje salėje. Bilietai rezervuojami telefonu 8-52040832 (darbo dienomis 9-17 val.) ir parduodami prie įėjimo.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai:
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai 30.06.2024 - 07.07.2024 Towards a well - balanced body and mind! Via Vitalité
Four star weight correction and wellness centre in Latvia. We offer several programmes “Basic”, “Extra” and “Relax”. Book now +371 20 605 553 | Žiūrėti daugiau
145 EUR

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18872905sec.