Į Lietuvą atkeliauja ”Kino pavasaris”

Balandžio 3 – 17 dienomis vilniečiai sulauks jau tryliktojo tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris‘08“. Ryškiausiu metų kino renginiu vadinamame festivalyje žiūrovai išvys naujausius, jau įvertintus ir pastebėtus, didžiuosiuose kino festivaliuose rodytus filmus ir vertingas retrospektyvas.

„Kino pavasario‘08“ žiūrovų laukia beveik 100 Lietuvoje dar nedemonstruotų neholivudinių filmų, kurie žiūrovų patogumui suskirstyti atskiras programas. Iš viso festivalio metu bus pristatytos 9 programos bei 2 retrospektyvos.


Kasmet „Kino pavasaris“ be daugybės užsienietiškų filmų pristato ir naujausius lietuvių kino filmus. Programoje „Lietuviškos svajos“ - režisierių Tomo Tamošaičio, Justino Lingio, Jūratės Samulionytės, Igno Miškinio, Donato Vaišnoro, Mariaus Kunigėno, Manto Verbiejaus, Laimanto Kairio, Vytauto V. Landsbergio, Kristinos Buožytės premjeros.


Šiemet „Kino pavasaris“, kaip ir pernai, sulauks aktorių ir režisierių, atvyksiančių gyvai pristatyti festivalyje rodomų filmų. Dvi „Kino pavasario“ naujovės – seminarai apie mažo biudžeto filmų kūrimą, kuriame savo žiniomis dalinsis Lietuvos ir užsienio prodiuseriai, režisieriai ir scenaristai, ir vaizdo biblioteka. Spaudos centre įsikūrusioje vaizdo bibliotekoje festivalio svečiai ir akredituoti žurnalistai galės pažiūrėti visus „Kino pavasario“ programų filmus bet kuriuo jiems patogiu metu. Tokios vaizdo bibliotekos itin populiarios užsienyje vykstančiuose kino festivaliuose, nes palengvina žiniasklaidos atstovų ir kino profesionalų darbą.


Tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris‘08” – balandžio 3 – 17 dienomis kino teatruose „Coca - Cola Plaza“ bei „Skalvija“.

Daugiau informacijos – „Kino pavasario“ tinklapyje http://www.kinopavasaris.lt/

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14577794sec.