Kultūros dienos minėjimas Vilniuje

Balandžio 15 d sostinės savivaldybė minės Kultūros dieną. Šventė skirta visiems kultūros darbuotojams ir kultūrai neabejingiems žmonėms. Ši diena Lietuvoje minima jau antrus metus.

„Vilniui Kultūros diena yra ypač svarbi. Ir ne tik todėl, kad Vilnius – Lietuvos sostinė, į kurią atvyksta svečiai iš kitų šalių. Tai – miestas, kuris yra gyventojų pasididžiavimas ir pavyzdys kitiems. O tai pasiekiama tik skatinant ir puoselėjant kultūrą, kuriant ateities viziją,“ – sakė Vilniaus miesto meras Juozas Imbrasas.

Kultūros dienos programa Vilniuje prasidės 12 val. Vilniaus Arkikatedroje iškilmingomis Šv. Mišiomis, skirtomis pagerbti visų kartų kultūros darbuotojus.

„Tik turėdami išugdytą dvasinę kultūrą mes ir toliau galėsime statyti ir saugoti kitus žmonijos paminklus. Ypač šiandieniniame pasaulyje turėtume suvokti dvasinės kultūros puoselėjimą, todėl ypač pagerbti norėtume visus, kurie skatina mus nepamiršti šių brangių vertybių“, – teigė kunigas Ričardas Doveika.

Šv. Mišiose giedos ir vargonuos žymūs Lietuvos muzikos atlikėjai.

Vilniaus rotušėje vyks priėmimas. Sostinės meras Juozas Imbrasas pasveikins garbingiausius šventės dalyvius. Šv. Kotrynos bažnyčioje bus iškilmingai paskelbtas nacionalinio konkurso „Lietuvos kultūros sostinė 2008“ nugalėtojas. Iš 39 pretendentų sostinės valdžios atstovai miestui-nugalėtojui padovanos vieną šilčiausių Vilniaus miesto simbolių tapusį įžymųjį skulptoriaus Vaido Ramoškos angeliuką, pašventintą iškilmingų Šv. Mišių Vilniaus Arkikatedroje metu. Po įteikimo ceremonijos svečiams koncertuos Lietuvos muzikai.

Gražus sutapimas – tą pačią balandžio 15-ąją dieną vardadienį švenčia ir Vilnius, kuris iškilmingai išlydės į kalnus devynių alpinistų ekspediciją į Himalajus, kopsiančius į septintąją pagal aukštį pasaulyje viršukalnę Daulagirį.

Informacija www.vilnius.lt.


KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.3095572sec.