Karštas Kino pavasario filmas siurprizas - Mike Leigh "Vėjavaikė"

Jau įpusėjus "Kino pavasariui", į festivalį atkeliauja karštas ir nekantriai lauktas filmas siurprizas – prieš porą mėnesių pasibaigusio Berlyno kino festivalio šurmuliu vis dar alsuojanti, kurtinančiomis ovacijomis sutikta ir kino specialistų išliaupsinta režisieriaus Mike‘o Leigh "Vėjavaikė".

Lietuviškų šaknų turintis Mike‘as Leigh prieš keletą metų buvo garbingas "Kino pavasario" svečias, o festivalio žiūrovai turėjo galimybę pamatyti ne vieną jo filmą. Į "Kino pavasario" ekranus režisierius grįžta su filmu, pasakojančiu apie šiauriniame Londone gyvenančią mokytoją Popi, kurios nesugeba sugniuždyti jokios gyvenimo nesėkmės. Net kai pavagia jai patį brangiausią dviratį, kuriuo taip mielai dardėdavo triukšmingomis Londono gatvėmis, Popi tesugeba ištarti: "O aš net nespėjau su juo atsisveikinti". Popi sugeba iš gyvenimo išspausti viską, ką jis duoda. Įdomybės prasideda jai pradėjusi mokytis vairuoti: mergina susidraugauja su instruktoriumi, kuris, beje, yra visiška Popi priešingybė.

"Vėjavaikė" turėjo parodyti mano požiūrį į pasaulį - norėjau sukurti filmą, kuris bus gyvenimo garbinimas. Neabejoju, kad XXI a. pradžioje esame kelio į susinaikinimą tiesiojoje. Puikiai suprantu, kad šiandien geras tonas yra niurzgėti, beje, ir pats nesu laisvas nuo šios mados. Bet kartu nuolat matau, kad kažkur ten, tikrame pasaulyje, yra žmonių, bandančių su visu tuo susidoroti. Jie mąsto pozityviai. Užuot nuleidę rankas, jie, pavyzdžiui, moko vaikus. Juk nėra geresnio būdo pasirūpinti visų mūsų ateitimi", - sako režisierius.

Filmų "Vera Dreik", "Paslaptys ir melagystės", "Karjeristės", "Nuogas" ir kitų režisierius pristato komišką dramą apie meilės paieškas ir nerūpestingą pozityvumą. Popi suvaidinusi aktorė Sally Hawkins "Berlinalėje" pelnė geriausios aktorės titulą, o režisierius Mike‘as Leigh pareiškė, "kad kartais reikia ir tokių filmų, kurie paprasčiausiai gerai nuteikia".

Bilietus į naujausią ir vėjavaikišką Mike‘o Leigh filmą jau galima įsigyti kino teatro "Coca – Cola Plaza" kasose!

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47386098sec.