Jūros šventėje 2008 – virš 40 koncertų

Liepos 25-27 dienomis įvyksianti tradicinė Jūros šventė tris dienas užlies Klaipėdą renginiais.

Viena iš šventės naujovių, kurią iš dalies padiktavo šių metų šūkis "Sujunkim krantus!" – tai daug atlikėjų iš užsienio šalių. Praktiškai kiekvienas koncertas turės savo svečią iš kaimyninių ir net labai tolimų valstybių. "Jungti krantus pradėsime nuo atidarymo koncerto Kruizinių laivų terminale. Šio vakaro svečiai – Lotynų Amerikos ir salsa muzikos ambasadoriais Europoje tituluojama grupė "Mercadonegro". Tai – dešimties gyvai grojančių muzikantų grupė, neretai vadinama salsa orkestru, kurios repertuare – uždegančios Lotynų Amerikos ir salsa melodijos", - sakė Jūros šventės renginių koordinatorė Rolanda Lukoševičienė.

Pasak šventės organizatorių, pramogos šiemet bus diferencijuotos pagal žanrus, amžių, bei pomėgius, o renginiai vyks ne tik įprastose senamiesčio erdvėse, bet ir abiejuose Klaipėdai priklausančiuose pajūrio "krantuose" – Melnragėje ir Smiltynėje.

Jūros šventėje 2008 skambės itin įvairių žanrų muzika. Penktadienį Teatro aikštėje liaudiškos muzikos vakaras – šalia Lietuvos kaimo kapelų grieš "Polva" iš Estijos, "Jazepa kapela" iš Latvijos.

Šeštadienį Teatro aikštėje atgims sena Jūros šventės tradicija – džiazinės muzikos vakaras, kur greta lietuviško diksilendo grando - ansamblio "Green Bridge Band" - pasirodys svečiai iš Kaliningrado - diksilendas "Private". Muzikinė džiazo vakaro kulminacija – tai bendras "Jazz Band Ball Orchestra (Lenkija) bei daininkės iš JAV Harriet Lewis pasirodymas. Sekmadienį Teatro aikštėje klasikos gerbėjams dovanojamas Klaipėdos muzikinio teatro simfoninio orkestro ir solistų koncertas "Klasikos perlai". Alternatyvių muzikos krypčių gerbėjams muzikuos grupių "Kontrabanda", "Saulės kliošas" atlikėjai, dainuojamosios poezijos koncertai vyks Kultūrų komunikacijų centro kieme. Kiekvienos dienos kulminacija – Teatro aikštėje bei Kruizinių laivų terminale vyksiantys didieji populiariosios muzikos koncertai ir rengiami fejerverkai, kuriuos dovanoja rėmėjai.

Jūros šventė 2008 išlaikys visas su jūra ir jūrininkais susijusias tradicijas: vainikų nuleidimą žuvusiems jūroje, jūrinių organizacijų eiseną miesto gatvėmis, tarptautines regatas ir burlaivių paradus bei Lietuvos žvejų pagerbimo ceremonijas. Į Jūros šventės programą įsilies Europos jaunimo kultūros savaitės dalyviai iš 10 Europos šalių. Šeštadienį Teatro aikštėje jie surengs uždarymo koncertą, o dienomis koncertuos miesto aikštėse, skleisdami tarptautinę šventės dvasią.

"Pramogas planuojame taip, kad Jūros šventėje galėtų pasirodyti ir pasilinksminti visi norintys. Bus ir vaikų koncertai, ir teatralizuoti renginiai Tiltų-Turgaus gatvėje, Jono kalne veiks Žvejų kaimas, vyks sporto varžybos paplūdimiuose, galėsime pasidžiaugti gyvąja Klaipėdos legenda – daugkartinių pasaulio čempionų "Žuvėdros" šokėjų pasirodymu, išvysti virš šimto aitvarų festivalį prie jūros. Artėjant šventei per žiniasklaidą paskelbsime visą šventės programą, tačiau jau dabar verta planuoti paskutinį liepos savaitgalį praleisti Klaipėdoje – čia vyks smagiausia fiesta Baltijos pakrantėje", - kvietė į šventės pramogas renginių koordinatorė Rolanda Lukoševičienė.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49328208sec.