Izraelyje – Lietuviško filmo premjera

Izraelyje Aškelono mieste vykstančiame pasauliniame filmų žydiška tematika festivalyje „Jewish Eye“ lapkričio 19 dieną vyko Audriaus Juzėno filmo „Getas“ premjera.

Filmas sukurtas pagal garsaus Izraelio dramaturgo Jošua Sobolio pjesę. Tai tikrais įvykiais paremta istorija apie unikalų kultūrinį reiškinį – teatrą, Antrojo pasaulinio karo metais veikusį Vilniuje, žydų gete. Šis filmas yra bendra Lietuvos ir Vokietijos kino produkcija.

Pasaulinis kino festivalis „Jewish Eye“ vyksta jau ketvirti metai, filmus atrenka speciali komisija. Šįmet festivalyje rodoma 80 filmų. Festivalio žiuri išrinks geriausius filmus šiose kategorijose: kino filmai, dokumentiniai filmai ir televizijos filmai.

Filme „Getas“ pasakojama fatališka ir kartu tragiška meilės ir neapykantos istorija, užsimezgusi tarp nacių karininko – buvusio aktoriaus ir džiazo muzikanto – ir muzikinio pasaulio žydų kilmės žvaigždės dainininkės. Dėl šios meilės Vilniaus gete įkuriamas teatras.

Lietuvos ambasadorė Izraelyje Asta Skaisgirytė Liauškienė pasveikino į lietuviško filmo premjerą susirinkusius žiūrovus. Specialiai į premjerą atvykę režisierius Audrius Juzėnas ir scenarijaus autorius Jošua Sobolis pasidalijo savo mintimis apie filmą, jo kūrimo motyvus.

Po filmo A.Juzėnas ir J.Sobolis atsakė į žiūrovų klausimus.

„Geto“ pristatymą ir režisieriaus dalyvavimą festivalyje rėmė Lietuvos ambasada Izraelyje ir Lietuvos „Litvakų fondas“.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20478702sec.