Britanijoje lėktuvo salone bus leidžiama daugiau bagažo

Dvi dešimtys Didžiosios Britanijos oro uostų nuo pirmadienio ketina leisti keleiviams pasiimti daugiau nei vieną rankinio bagažo vienetą į lėktuvo saloną, praneša bbc.co.uk.

Tarp 22 oro uostų, kurie žada taip daryti, yra Hitrou ir Stanstedas. Tuo tarpu Getviko ir kituose oro uostuose, neatitinkančiuose Didžiosios Britanijos vyriausybės numatytų sąlygų, leidžiančių atsisakyti „vienos rankinės“ limito, išlieka anksčiau galioję apribojimai.

Getvike, antrame didžiausiame Didžiosios Britanijos oro uoste, tik keleiviai, išskrendantys iš Pietinio terminalo, galės įsinešti daugiau nei vieną rankinio bagažo vienetą į lėktuvo saloną, jei tai leis aviakompanijos, kuriomis jie keliaus, nuostatos.

Tuo tarpu iš Šiaurinio terminalo išvykstantiems keleiviams ir toliau galios apribojimai, kol bus įrengti patobulinti apsaugos skaitytuvai. Tikimasi, kad Šiaurinio terminalo keleiviams „vienos rankinės“ limitas nebebus taikomas nuo vasario 11 dienos.

Didžiosios Britanijos transporto departamentas praneša, kad nuo sausio 7 dienos keleiviai į lėktuvo saloną gali įsinešti daugiau nei vieną bagažo vienetą, jei aviakompanija suteikia savo keleiviams tokią galimybę ir oro uoste yra įtaisyti patobulinti apsaugos skaitytuvai.

Nors patobulinti apsaugos skaitytuvai šiuo metu yra įrengti beveik visuose didžiuosiuose Didžiosios Britanijos oro uostuose, kai kurie tik paskutiniosiomis dienomis buvo pripažinti atitinkantys naujos saugumo tvarkos įgyvendinimui keliamus reikalavimus.

Apribojimai dėl bagažo dydžio ir skysčių įsinešimo į lėktuvo saloną galios kaip ir iki šiol, o aviakompanijos galės ir toliau taikyti savo apribojimus dėl bagažo, leistino įsinešti į lėktuvo saloną.

„British Airways“ paskelbė, kad leis vienam keleiviui įsinešti du rankinio bagažo vienetus, „Virgin Atlantic“ ekonominės ir premium ekonominės klasės keleiviams - po vieną, o pirma klase keliaujantiems – po du rankinio bagažo vienetus.

Rankinio bagažo dydis neturės viršyti 56cm x 45cm x 25cm, įskaitant ratukus, rankenas ir šonines kišenes.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41660404sec.