SoloDuo: eksperimentinio ritmo kelionė per Japoniją ir Lietuvą

Vasario 27 Menų spaustuvėje – unikalus dviejų skirtingų kultūrų susiliejimas eksperimentinės perkusijos koncerte. Tai bendro projekto, kuriame dalyvauja japonė Satoko Aoki (marimba, vibrafonas) ir lietuvis Tomu Dobrovolskiu (Varinis gaublys, stiklas, perkusija), premjera.

Kamerinėje Menų spaustuvės Kitos salės erdvėje, kurioje – vos 65 sėdimos vietos, klausytojai turės galimybę iš arti susipažinti ne tik su autorinėmis Satoko Aoki ir Tomo Dobrovolskio kompozicijomis. Muzikantai taip pat gros kompozitorių, kuriančių muziką perkusiniams instrumentams, kūrinių bei džiazo standartų interpretacijas.

Koncerto rengėjai siūlo kartu su muzikantais pasinerti į naujais sąskambiais praturtintą eksperimentinės muzikos vandenyną, kuriame susilieja ne tik skirtingų kultūrų muzikinės tradicijos, bet ir retai kartu girdimų instrumentų skambesys. Abu muzikantai groja ne tik akademiniais, bet ir originaliais elektroniniais-akustiniais perkusijos instrumentais. Tomas Dobrovolskis gros savo paties išrastais instrumentais – Stiklu ir Variniu gaubliu. Pastarajam jis net sukūręs specialią grojimo techniką, skiemenuotę ir muzikinį raštą – tai analogų pasaulyje neturintis varinis mušamasis instrumentas.

Viešnia iš Japonijos Satoko Aoki – jauna perkusininkė, atliekanti akademinę, džiazo, eksperimentinę, lotynų Amerikos muziką. Ji koncertuoja solo bei duetuose, o su Marimba Tropicana ansambliu apkeliavo Japoniją ir kitas šalis. Lietuvoje kompozicijas ji atliks vibrafonu ( į ksilofoną panašiu mušamuoju instrumentu) bei egzotiškąja marimba.

Šis koncertas – pirmasis renovuotose buvusios spaustuvės erdvėse, tačiau iki rekonstrukcijos čia koncertuodavo Dr.Green ir kitos alternatyvios muzikos grupės. Nors šiuo metu Menų spaustuvės erdvėse dažniausiai vyksta šiuolaikinio teatro arba šokio projektai, organizacija atveria savo patalpas įvairiems šiuolaikiniams menams ir jų kūrėjams bei žiūrovams.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.583637sec.