Ajavoje-paskaita apie Lietuvos istoriją ir kultūra

Lietuvos generalinis konsulas Čikagoje Arvydas Daunoravičius vasario 20-22 dienomis lankėsi Ajovos valstijos sostinėje Des Moines. Vizito metu generalinis konsulas susitiko su valstijos valdžios ir mokymo įstaigų atstovais.

Generalinis konsulas susitiko su Ajovos senatoriais ir Atstovų Rūmų nariais. Kongreso nariams A.Daunoravičius padėkojo už ilgametę JAV žmonių ir administracijos paramą Lietuvos laisvės siekiams ir išreiškė viltį dėl glaudesnio Lietuvos ir JAV bendradarbiavimo ekonomikos, kultūros ir švietimo srityse.

Vizito metu Lietuvos generalinis konsulas susitiko su Ajovos valstijos ekonominės plėtros departamento Europos padalinio vadovu Micah Kielu. Susitikimo metu A.Daunoravičius pristatė Lietuvos ekonomikos laimėjimus ir susipažino su Ajovos valstijos ekonominiu potencialu. Buvo aptartos Lietuvos ir Ajovos verslininkų bendradarbiavimo galimybės ir planai surengti verslo misiją į Lietuvą ir kitas Baltijos valstybes.

A.Daunoravičius taip pat apsilankė Des Moines miesto bendruomenės kolegijoje, kur susitiko su šios mokslo įstaigos atstovais. Des Moines kolegijos atstovai generalinį konsulą supažindino su kolegijos veikla ir jos tarptautiniais ryšiais, buvo apsikeista nuomonėmis apie Des Moines kolegijos ir Lietuvos mokslo įstaigų bendradarbiavimo galimybes.

Generalinis konsulas kolegijoje skaitė paskaitą apie Lietuvos istoriją ir kultūrą, kalbėjo apie Lietuvos užsienio politikos aktualijas, santykius su JAV ir atsakė į studentų klausimus apie Lietuvą. Renginyje buvo pristatytas informacinis stendas apie mūsų šalį. Jame buvo pateikta informacija apie Lietuvos kultūrą, istoriją ir supažindinama su turizmo į Lietuvą galimybėmis.

Iškilmingos vakarienės Des Moines kolegijoje metu Lietuvos generaliniam konsului buvo įteikta Ajovos valstijos vėliava.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39140201sec.