Vienos muziejuje atidaryta paroda "Tutanchamonas ir faraonų pasaulis"

Viena, kovo 7 d. Vienos Etnologijos muziejuje kovo 9 dieną atidaryta paroda "Tutanchamonas ir faraonų pasaulis", kurioje - daugiau kaip 140 vertybių iš Tutanchamono kapo ir kitų archeologinių vietų.

Tai vienintelė vieta Europoje, kurioje bus eksponuojama ši paroda, kurios "gastroles" organizavo "National Geographic", "Arts and Exhibitions International", "AEG Exhibitions" ir "EMS Exhibits Vienna", bendradarbiaudamos su Egipto archeologijos aukščiausiąja taryba ir Vienos Meno istorijos muziejumi.

Susidomėjimas šia paroda didžiulis - išankstinių bilietų parduota rekordiškai daug.

"Tutanchamono magija vis dar traukia žmonių visame pasaulyje širdis, - sakė Egipto archeologijos aukščiausiosios tarybos generalinis sekretorius Zahi Hawassas. - Ši paroda surinks taip reikalingų lėšų Egipto paminklams išsaugoti ir muziejams statyti ir remontuoti. Egipto senienos yra pasaulio paveldas, o mes esame vieninteliai jų saugotojai".

Daugelis šių eksponatų, atspindinčių dviejų tūkstantmečių istoriją, iki šiol niekada nebuvo išvežti iš Egipto. Parodos lankytojai mato 70 daiktų, priklausiusių kai kuriems galingiausiems Egipto valdovams, tokiems kaip Psusenis I. Parodoje eksponuojama jo pomirtinė auksinė kaukė.

Be to, galima pamatyti auksinius Tutanchamono sandalus, papuošalus ir ginklus, 3 m aukščio statulą, kuri yra didžiausias žinomas Tutanchamono atvaizdas, ir vieną iš keturių auksinių, brangakmeniais inkrustuotų sarkofagų, kuriuose buvo mumifikuoti jo vidaus organai.

Paskutinėje salėje eksponuojami Tutanchamono kompiuterinės tomografijos - pirmieji trimačiai faraono-vaiko atvaizdai, suteikę mokslininkams daugiau informacijos apie jo gyvenimą ir mirtį.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.24325204sec.