Sankt Peterburge– Lietuvos turizmo galimybių pristatymas

Lietuvos generaliniame konsulate Sankt Peterburge balandžio 17 dieną vyko renginys, skirtas Lietuvos turizmo galimybėms pristatyti.

Sankt Peterburgo administracijos pareigūnams, Sankt Peterburgo turizmo firmų, svarbiausių medicinos įstaigų ir spaudos atstovams Lietuvos turizmo galimybes pristatė generalinis konsulas Eitvydas Bajarūnas. Apie Druskininkų kurorto galimybes kalbėjo turizmo agentūros „Ligaturas“ vadovas Algirdas Rimgaila bei gydyklos „SPA Vilnius“, sanatorijų „Eglė“ bei „Belarus“ atstovai.

Kasmet vis daugiau turistų iš Sankt Peterburgo ir Rusijos Šiaurės Vakarų regiono vyksta poilsiauti į Lietuvą. Statistikos duomenimis pernai turistų iš Rusijos, poilsiavusių Lietuvoje, skaičius padidėjo 43 procentais, palyginti su 2006 metais.

Sankt Peterburge jau kelis metus veikia Palangos miesto turizmo informacinio centro atstovybė ir Druskininkų miesto turizmo informacinio centro atstovybė. Planuojama, kad mieste prie Nevos greitu metu įsikurs ir Lietuvos turizmo informacijos centras.

Druskininkus ir Sankt Peterburgą sieja istoriniai ryšiai – su geležinkelio Sankt Peterburgas‑Vilnius‑Varšuva atsiradimu galima sieti ir Druskininkų kaip kurorto iškilimą XIX amžiaus viduryje. Prieš kelis dešimtmečius Druskininkai buvo itin mėgiama Sankt Peterburgo (tuomet Leningrado) gyventojų poilsio vieta.

Pristatymą rengė Lietuvos generalinis konsulatas Sankt Peterburge, Druskininkų miesto turizmo informacinis centras Sankt Peterburge ir turizmo agentūra „Ligaturas“.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21438003sec.