Kino festivalyje Suomijoje pristatomi lietuviški filmai

Rauma mieste (Suomija) prasideda penkioliktasis Baltijos ir Šiaurės šalių kino kūrėjų festivalis „Blue Sea Film Festival“, kuriame bus pristatyti ir du lietuviški filmai. Žiūrovai išvys 1990 metais sukurtą Raimundo Banionio filmą „Vaikai iš Amerikos viešbučio“ bei šiemet pasirodžiusią juostą „Kolekcionierė“.
Šeštadienį pristatomas filmas „Vaikai iš Amerikos viešbučio“ – vienas ryškiausių režisieriaus R. Banionio kūrinių, pasakojantis apie jaunus žmones neramaus aštuntojo dešimtmečio pradžioje, kurių, rodos, nekalti pomėgiai – roko muzika ar kiek ilgesni plaukai – sulaukia neadekvataus KGB bei milicijos dėmesio ir laikomi beveik protestu prieš politinę sistemą.

Šioje juostoje suvaidino ne vienas pirmuosius žingsnius kine žengiantis, o šiandien ypač populiarus aktorius, tarp kurių – Gabija Jaramintaitė Ryškuvienė. Aktorė yra ir pagrindinė kito festivalyje pristatomo lietuviško filmo „Kolekcionierė“ herojė. Debiutuojančios režisierės Kristinos Baužytės 2008 metų filmas, jau spėjęs sudominti ne vieno tarptautinio festivalio rengėjus, pasakoja apie jaunos moters eksperimentus su savimi bei gebėjimą patirti ryškius išgyvenimus tik stebint save vaizdo juostoje. „Kolekcionierė“ buvo pripažintas geriausių šių metų lietuvišku filmu ir pelnė „Sidabrinės gervės“ apdovanojimą.

Lietuviškų filmų pristatymą festivalyje „Blue Sea Film Festival“, kuriame, be apgrindinės programos, vyksta ir trumpametražių filmų konkursas „Baltic Herring“, rengia Kultūros ministerija bei LR ambasada Suomijoje, bendradarbiaujant su bendrove „Lietuvos kinas“.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73909712sec.