Sankt Peterburge bus apdovanoti viktorinos Labas Rytas, Lietuva nugalėtojai

Lietuvos generaliniame konsulate Sankt Peterburge rugpjūčio 21 dieną bus pagerbti viktorinos „Labas Rytas, Lietuva“ nugalėtojai.

Renginyje dalyvaus aktyviausi viktorinos „Labas rytas, Lietuva“ dalyviai, laikraščio „Utro Peterburga“ («Утро Петербурга») vadovai bei konsulato darbuotojai.

Sankt Peterburge vykusią viktoriną „Labas rytas, Lietuva“ inicijavo ir bendrai surengė Lietuvos generalinis konsulatas, laikraštis „Utro Peterburga“ ir VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ (VEKS). Šių metų gegužės-liepos mėnesiais vykusi viktorina buvo skirta Lietuvos valstybingumo – Mindaugo karūnavimo dienos progai ir Vilniaus 2009 metų Europos kultūros sostinei pažymėti.

2008 metų gegužės pabaigoje prasidėjusios viktorinos metu kas savaitę laikraščio „Utro Peterburga“ skaitytojai turėjo galimybę atsakyti į 16 klausimų (po 2 klausimus viename laikraščio numeryje) apie Lietuvos politiką, istoriją, sportą, kultūrą, ekonomiką bei atskirai apie Vilnių. Klausimai buvo skelbiami specialiame „Utro Peterburga“ priede „Iz ruk v ruki“ («Из рук в руки»). Šis priedas yra pagrindinis Sankt Peterburgo miesto nemokamų skelbimų laikraštis. Jo tiražas viršija 200 tūkstančių egzempliorių ir jis yra platinamas Sankt Peterburgo mieste bei Leningrado srityje.

Rugpjūčio 21 dieną vykusio renginio metu susirinkusius pasveikins Lietuvos generalinis konsulas Sankt Peterburge Eitvydas Bajarūnas ir „Utro Peterburga“ vyriausiasis redaktorius Anatolijus Agrafeninas.

Tokios viktorinos ir akcijos, pasak Lietuvos generalinio konsulo E.Bajarūno, jau tapo Sankt Peterburge gražia tradicija. Jos ne tik liudija, kad Sankt Peterburgo gyventojai domisi Lietuva ir nemažai žino apie mūsų šalį, bet taip pat skatina pozityvų humanitarinį bendradarbiavimą.

Viktorinos nugalėtojams bus įteikti prizai su Lietuvos ir Vilniaus simbolika. Burtų keliu bus paskirtas ir pagrindinis viktorinos prizas. „Utro Peterburga“ redakcijos duomenimis viktorinoje aktyviai dalyvavo daugiau nei du šimtai skaitytojų.

Prizus – lietuviškas knygas, muzikos įrašus, suvenyrus – skyrė Lietuvos generalinis konsulatas Sankt Peterburge, pagrindinį prizą – kelionę dviems savaitgaliui į Vilnių – skyrė VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“. Klausimus parengė bei nugalėtojus atrinko Lietuvos generalinio konsulato ir „Utro Peterburga“ redakcijos sudaryta bendra komisija.

Lietuvos generalinis konsulatas jau yra surengęs panašių viktorinų. Jos vyko radijo stoties „Echo Peterburga“ eteryje ir per televizijos kanalą „100 TV“.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20244098sec.