Nyderlanduose atidaryta Lietuvos meninkų keramikos paroda

Nyderlanduose, Almelo mieste Westerdok keramikos centre, rugsėjo 6 dieną atidaryta Lietuvos keramikų Vilijos ir Osvaldo Balčiūnų darbų paroda.

Keramikai Olandijos publikai pateikė įspūdingą darbų kolekciją, kurią sudaro akmens, popieriaus masės, raku technika – senuoju japonų molio apdorojimo būdu, sukurti keramikos darbai. Darbuose subtiliai persipynusios pastaraisiais metais pasaulyje vyraujančios keramikos meno tendencijas ir baltiškoji pasaulėžiūra.

Olandijos meno mylėtojams tai jau ne pirmoji proga susipažinti su panevėžiečių menininkų darbais, kuriuos jau įvertino Austrijos, Belgijos, Latvijos, Prancūzijos ir Vokietijos parodų lankytojai. Keramikė V.Balčiūnienė jau daugelį metų dalyvauja įvairiose parodose, simpoziumuose ir keramikos festivaliuose, Lietuvoje surengė keletą personalinių parodų.

Parodą pratęs įspūdingas reginys, laukiantis žiūrovų rugsėjo 26 dieną. Vaizdingame upės slėnyje menininkai specialiai atsigabentoje degimo krosnyje degs ir atidengs publikai „liepsnojančią“ skulptūrą, kurią V.Balčiūnienė kurs pastarąsias savaites.

Paroda Almelo mieste eksponuojama iki rugsėjo 28 dienos.

Rengiant parodą bendradarbiauta su Lietuvos ambasada Nyderlanduose.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74810815sec.