Į Škotiją atvežta didžiausia pasaulyje viskio kolekcija

Didžiausia pasaulyje viskio kolekcija šiuo metu atvyko iš Brazilijos į Škotijos sostinę Edinburgą. Kolekcija sudaryta iš 3384 butelių, kuriuos per 35 metus surinko brazilas - Kleivs Vidiš. Viskio gerbėjas paskui retus butelius „lakstė” po visą pasaulį. Kolekciją perpirko britų kompanija Diageo, kuri yra viena alkoholinių gėrimų gamintojų lyderių pasaulyje . Sandėrio suma, žinoma, neatskleidžiama. Visus ateinančius metus kolekcija bus eksponuojama Edinburge, Škotiško viskio muziejuje.

Vertingi buteliai kol kas yra saugioje vietoje saugomi sustiprintos apsaugos. Kai muziejuje bus įrengtos specialios patalpos, juos galės apžiūrėti ir muziejaus lankytojai. Kolekcijoje yra skirtingų rūšių viskių, - nuo pačių populiariausių iki ypač retų egzempliorių. Kolekcionierius džiaugiasi, kad jis savo 35 metus rinktą kolekciją pardavė vienam savininkui, nes kitu atveju, kaip jis pats sako, jam širdis būtų plyšusi, jei tektų kolekciją išparduoti po vieną egzempliorių. Jis taip pat džiaugiasi, kad kolekcija persikėlė į Škotiją, kuri laikoma viskio gimtine. Kolekcijoje yra Strathmill viskio butelis, kuris buvo pagamintas Speyside vyno daryklos 100-mečiui paminėti. Iš viso buvo pagaminta 100 tokių butelių, kuriuos galėjo įsigyti tik rinktinė publika, tarp jų kelių valstybių vadovai.

Kolekcionierius didžiuojasi Dimple Pinch viskio buteliu, kurį jis įsigijo 1969 metais už vieną tūkstantį JAV dolerių, kuris anuomet buvo vienas brangiausių viskių pasaulyje.

Prieš atvežant kolekciją į Škotiją keletą mėnesių buvo atliekami parengiamieji darbai.

Smulkesnė informacija: www.scotchwhisky.net

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai:
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai 30.06.2024 - 07.07.2024 Towards a well - balanced body and mind! Via Vitalité
Four star weight correction and wellness centre in Latvia. We offer several programmes “Basic”, “Extra” and “Relax”. Book now +371 20 605 553 | Žiūrėti daugiau
145 EUR

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48340797sec.