Didžioji Britanija praranda turistinius apžvalgos objektus

Daugiau kaip 320 kilometrų gražusis Didžiosios Britanijos pietvakarių pakrantės ruožas atsidūrė ant išnykimo ribos dėl vandens lygio kilimo jūroje. Pavojuje yra tiek paplūdimiai, tiek klintys, uostai ir namai. Rizikos zonoje yra mažiausiai 142 istoriniai paminklai, 11 pastatų ir vienas istorinis sodas, - apie tai pranešė Britų nacionalinis fondas. Prognozuojama, kad po 45 metų nuo žemės paviršiaus gali dingti Sant Maiklo sala, kuri yra prie Penzanco. Sūrusis vanduo taipogi gali sunaikinti Brownsea Island, kuri yra pamėgta paukščių migracijos vieta.

Nacionalinis fondas po apytikriai 724 kilometrų pakrantės apžiūros padarė išvadą, kad jau per vėlu gelbėti kelias turistų pamėgtas vietas. Dėl krantų erozijos, pavyzdžiui, gali nukentėti Westbury Court Garden, kuris yra Gloucestershire ir įkurtas XVII amžiuje.

Nacionalinio fondo pranešime pabrėžiama, kad dėl vandens kilimo į rizikos zoną patenka ir 13 istorinių vietų, tarp kurių yra Dorseto Golden Cap, Bossington istorinis kaimelis Somersete, Penberth Cove (Kornuolle).

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58528209sec.