Pardavėjai ir taksistai– didžiausias turistų galvos skausmas

Visiems keliaujantiems visada reikia saugotis sukčių ir apsišaukėlių. Britų tyrimų grupė YouGov po atlikto tyrimo priėjo išvadą, kad penktadalis (21%) britų turistų paskutiniu metu dėl įvairių neteisėtų faktorių patyrė finansinių nuostolių.

Populiariausias pinigų iš turistų išviliojimo būdas neadekvatus kainų pakėlimas parduotuvėse. Vietose, kuriose lankosi daug užsienio turistų, pardavėjai jau nuo seno yra išmokę atskirti patyrusį turistą nuo “žalio”. Turistai turi prisiminti, kad pardavėjai niekas netrukdo pakelti kainas.
Dažnai turistai tampa ir taksistų “aukomis”. Simpatiškas ir iškalbus vairuotojas pasiūlys Jums susipažinti su miestu ir padaryti mažą ekskursiją pakeliui į viešbutį. Žinoma, šiuo atveju parenkamas ilgiausias kelias, todėl taksi sąskaita išauga keliskart.

Turistai dažniau apgaudinėjami, jei jie nesikreipia ir nesiskundžia į teisines įstaigas. Žinoma, galima suprasti turistus, - jie gi atvyksta pailsėti ir nenori savo brangų laišką gaišti rašant pareiškimus ir paaiškinimus. Ar su tuo galima kovoti? Vis dėlto kiekvienas keliaujantis turi prisiminti, kad prieš kelionę reikia pasidomėti apie vietos paslaugų kainas. Reikia prisiminti, kad dėl norimos prekės galima ir dėrėtis. Tai galbūt leis nusipirkti prekę už standartinę jo kainą. Pirkite tada, kai esate įsitikinęs, kad neišleisite per daug pinigų!


KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14915705sec.