Prahos maratonas švenčia savo 15-ąjį jubiliejų

Prahos tarptautinis maratonas (PIM) švenčia savo 15-ąjį jubiliejų. Praeitais metais buvo rekordinis dalyvių skaičius – 35 tūkst. žmonių iš 81 pasaulio šalies. Šiemet organizatoriai tikisi sulaukti dar daugiau dalyvių. Maratono savaitgalis vyks gegužės 9-10 dienomis.

Apie 15-os metų maratono istoriją pasakoja paroda Arrivals, kuri bus atidaryta iki gegužės 28 d. Prahos oro uoste. Savo darbus čia pristatys Milano akademijos NABA studentai, kurie per meną išreiškė maratono fenomeną. Tokiu fenomenu tapo ir Prahos maratonas (www.pim.cz), kuris šiandien įeina į pačių prestižinių pasaulio maratonų dešimtuką.

Maratono savaitgalį (9 – 10 05) sportininkus laukia įdomi ir turininga programa. Kaip ir praeitais metais vyks Įmonių maratonas. Jo startas bus paskelbtas kartu su pagrindiniu maratonu – gegužės 10 9.15 val Senamiesčio aikštėje, tačiau 42,195 km distanciją galėsite pasidalinti su savo kolegomis estafetėje. Jeigu abejojate savo jėgomis, galite sudalyvauti 2 km bėgime „Sveikatos pasivaikščiojimas“, kuris taip pat startuos kartu su pagrindiniu maratonu. Šeimininis maratonas (4,2 km) tą pačią dieną startuos Prahos parodų komplekse Výstaviště. Vaikai iki 15 metų gali dalyvauti nemokamai.

Pagrindiniu šventės centru taps Marathon Sport Expo - Prahos parodų komplekse Výstaviště. Čia vyks koncertai, sportiniai parodomieji pasirodymai, konkursai ir tradicinė šieštadieninė makaronų Pasta Party. Gegužės 9 nemapirškite pasiimti riedučius. Jūsų laukia 6,5 km in-line party, o trasa eis per nuostabų Prahos parką – Stromovka. Taip pat renginio metu vyks ir Marathon Music Festival.

Renginys nesibaigs gegužės mėnesį. Rugsėjo mėnesį Tesco Grand Prix (13 09) vėl įvyks prie vakarinio apšvietimo. Galima bus sudalyvauti labdaringame bėgime „Bėgioti, kad gyventi“ (4 km) arba išbandyti savo jėgas „Bėgime moterims“ (5 km) ir „Bėgime vyrams“ (10 km). Kaip ir praeitais metais įvyks ambasadų darbuotojų ir barmenų bėgimai. Beje, barmenų laukia papildomas išbandymas – bėgimas su kliūtimis... su padėklais.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.25333095sec.