Olandijoje nuo šiol bus sunkiau gauti marichuanos

Nuo ateinančių metų visi, kurie Limburgo provincijoje (Olandijos pietinė dalis) įsigydavo marichuanos kavinėse, nuo šiol jos galės gauti tik parodę specialų pažymėjimą. Limburgas yra paribio zonoje su Belgija ir Vokietija. Šis miestas pritraukia daug šių šalių turistų, kurie atvyksta specialiai įsigyti marichuanos, pasinaudodami Olandijoje teikiamomis lengvatomis. Oficialiai ji nėra legalizuota, tačiau ja leidžiama prekiauti kavinėse.

Labai didelis „narkotikų turistų” skaičius sukėlė vietinių gyventojų skundų bangą ir pablogino kaimyninių šalių tarpusavio santykius.

Specialūs pažymėjimai sulaikys „didyjį” turistų antplūdį. Norėdami įsigyti narkotikų klientai turės gauti specialų pažymėjimą, kurio išdavimas gali užtrukti keletą dienų. Be to, ir turint pažymėjimą, nebus galima įsigyti ne daugiau kaip tris gramus marichuanos per dieną. Planuojama, kad atsiskaityti bus galima tik banko kortele, – taip praneša Radio Netherlands Worldwide.

Tokią veiksmų schemą pasiūlė Marstrichto (Maastricht) miesto valdžia, kuriai remia dar 8 miestai ir Vidaus reikalų ministerija. Marstrichtas jau seniai kovoja su „narkotikų turistais”. Ji sumažino kavinių skaičių bei perkėlė jas toliau nuo miesto centro. Šiuo pavyzdžiu pasekė ir kitų paribio zonos miestai.


KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14412808sec.