JAV skaniausių patiekalų TOP 10

Mėsainiai, bulvytės fri,, hodogai - tai tikrai nėra viskas, ką gali pasiūlyti JAV. Tiesa, Amerikos virtuvė nepasižymi sveiku maistu, bet visgi JAV turi ką pasiūlyti gurmanams. Juolab, kad Amerikos virtuvės ryškiausias bruožas yra jos kultūrų įvairovė. Patiekalai atspindi skirtingų tautybių skonį - Kalifornijoje populiariausia Azijos virtuvė, pietvakarių valstijose, pavyzdžiui, Teksase ir Arizonoje mėgstamiausi yra meksikiečių patiekalai, o pietuose (Floridoje, Luizianoje) labai vertinama kreolų virtuvė. JAV siūlo įvairius virtuvių patiekalus, t.y. ko tik širdis ar pilvas geidžia. Beveik kiekviename mieste galima rasti Italijos, Graikijos, Indijos, Prancūzijos, Vokietijos ar Maroko restoranų valgių.

Gardžiausių JAV patiekalų sąrašas:

  1. Ben & Jerry’s ledai iš Vermonto. 1978 metais du studentai įkūrė nedidelę ledų gamybos įmonė, kurios pagrindinis šūkis buvo: „kuo beprotiškiau, tuo geriau”. Ekologiški, kreminiai ir neįtikėtinai skanūs ledai tapo populiariausiais ledais ne tik JAV, bet ir visame pasaulyje. Ledai pritaikyti įvairiam skoniui: klasikiniai (vyšnių, aviečių, persikų skonio), netradiciniai Caramel Sutra (karamelės-šokolado derinys), Turtle Soup (vaniliniai ledai su indiškais riešutais), Chunky Monkey (bananų- graikinių riešutų ledai) ir daugelis kitų ledų su vaisių gabalėliais, karamele, zefyrais ar šokolado drožlėmis.
  2. Čikagos Pica. Pica - neabejotinai yra vienas iš mėgstamiausių amerikiečių patiekalų. 1943 metais, Čikagos picerija Uno sukūrė naują picos receptą. Šiuo metu Čikagos pica yra žinoma visoje Amerikoje - tai maža pica, iš mielinės tešlos su krašteliu, kuriame kartais gali būti sūris ar padažas.
  3. Bostono vėžiagyvių sriuba. Sriuba susideda iš sultinio, pieno arba grietinėlės, bulvių, svogūnų, druskos ar lašinių gabalėlių, miltų ir, žinoma, vėžiagyvių. Vėžiagyvių sriubą jau valgė Amerikos čiabuviai, o Hermano Melvilio garsiajame romane „Mobis Dikas” visas 15 knygos skyrius skirtas šiam patiekalui.
  4. Niujorko sūrio pyragas Jau senovės graikai įvertino sūrio pyragų gardumą. Dabar pasaulyje gausu sūrio pyragaičių variantų. Tačiau Niujorkas gali pasigirti itin skaniu sūrio pyragu. Niujorko sūrio pyragas yra ypač trapus, lengvas. Į jo sudėtį įeina šviežias sūris, cukrus, citrinų sultys, vanilė ir kiaušiniai.
  5. Filadelfijos sūrio steikas. Iš tikrųjų jis primena sumuštinį. Į pancūzišką duonelę sudedamos steiko skiltelės ir lydytas sūris, galima pagardinti svogūnais, grybais, paperoni dešra ar paprika. Panašus į kebabą ir taip mėgstamas Amerikos gyventojų.
  6. Kepti žali pomidorai. Neprinokę žali pomidorai supjaustomi plonomis riekelėmis, padengiami kukurūzų miltais, kiaušinių ir pieno mišiniu, džiūvėsėliais, prieskoniais ir tada kepami aliejuje. Štai visas receptas!
  7. Niuorleano Gumbo - vienas seniausių JAV patiekalų. Niuorleanui šis patiekalas tiek pat svarbus, kaip džiazas ir Bayou upė. Gumbo yra troškinys, kuris gali būti pagamintas bene iš bet ko. Vienintelė sąlyga – troškinyje turi būti ryžių. Populiariausias Gumbo yra iš jūros gėrybių, vištienos ar vegetariškas.
  8. Vynas iš Napos slėnio, Kalifornijoje. JAV pasaulyje pagal vyno eksportavimą užima penktąją vietą. 95% vyno produkcijos pagaminama Kalifornijoje. Napos slėnio ypatybė yra ta, kad palyginti nedidelis plotas skirtingose klimato zonose - į šiaurę yra vėsu ir miglota, ya pakankamai šiltas ir saulėtas. Todėl Napoje auga labai skirtingos vynuogių veislės. Regione yra daugiau nei 150 vynuogynų, kuriuose auga daugiausia Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir ir Zinfandel vynuogių rūšys.
  9. WahiawaHavaju salosananasai. 1901 metais Havajų salose buvo įkurta pirmoji konservuotų ananasų gamykla ir netrukus sala tapo didžiausia ananasų gamintoja pasaulyje. Havajų ananasai žinomi visame pasaulyje.
  10. Ankoridžos lašiša, Aliaskoje. Šiaurės valstijose galima skanauti šviežiausia lašiša pasaulyje. Teigiama, kad Aliaskos lašišos yra pačios skaniausios ir riebiausios žuvys. Žuvims tenka daug plaukioti po gėluosiuos vandenis, todėl susikaupia daug riebalų.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56184196sec.