Stambus užpakaliukas - geros sveikatos rodiklis [1]

Britų mokslininkai atlikę bandymus, drąsiai teigia, kad stambus užpakaliukas yra geros sveikatos rodiklis. Oksfordo universiteto mokslininkai studijavo kūno riebalų poveikį sveikatai.

Įrodyta, kad užpakaliuko, klubų ir šlaunų riebalai žmogų saugo nuo diabeto, širdies ir kraujagyslių ligų. Mokslininkas Konstantinoss Manolopouloss teigia, kad užpakaliuko riebalai žmogui nekenkia: „Klubų ir užpakaliuko riebalai – teigiamas sveikatos rodiklis, bet besikaupiantys riebalai ant pilvo – nieko gero”. Pilvo riebaluose dažnai kaupiasi kenksmingos rūgštys, būtent jos sukelia įvairius uždegimus, o štai užpakaliuko riebalai nedaro žmogui jokios žalos.

Tiesa, nuo klubų ir užpakaliuko riebalai ne taip greitai pasišalina, tačiau nepamirškite, kad jie gamina naudingus sveikatai hormonus, kurie apsaugo arterijas ir kontroliuoja cukraus kiekį kraujyje.

„Jau seniai buvo teigiama, kad žmogui reikalingi riebalai, tačiau faktas, kad ant užpakaliuko besikaupiantys riebalai yra netgi naudingi sveikatai – atrastas tik dabar”, pabrėžia Manolopouloss.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?

1 rimantas 01/15/2010 13:48 na nuotraukoje jau nebe užpakaliukas visgi:) Būkim žiaurūs, bet teisingi - atrodo negraziai. Tad viskas turi būti normos ribose...


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.27565694sec.