Gražiausios Prahos pilys ir dvarai

Čekijos pilys ir dvarai yra vieni gražiausių pasaulyje. Daugiausia istorinių pilių ir rezidencijų stovi netoli Prahos. Beje, daugelis iš jų dažnai patenka į kelionių programas, pavyzdžiui, Nelahozeves pilis prie Moldava upės.

Nelahozeves pilis yra viena iš gražiausių renesanso rūmų Čekijoje. Tai puikiai restauruoti rūmai su gilia istorija.

Daugelis rekomenduojama aplankyti Mcely pilį, kuri yra pasislėpusi penkių hektarų didelio miško viduje. Esą medžioklės rūmai anksčiau priklausę Thurn ir Taxis šeimai. Rūmuose lankydavosi patys turtingiausi ir įtakingiausi žmonės, todėl pastato patalpos dvelkia prabangumu. Kronikos pasakoja apie ilgas medžiokles ir dideles triukšmingas šventes. Svečių sąraše puikavosi ir Markas Tvenas. Po Antrojo pasaulinio karo, pilis tapo paprastu sandėliu, o laikui bėgant patalpos buvo visiškai apleistos. Tačiau atsirado privačių investuotojų, kurie ėmėsi restauravimo darbų. Pilis buvo skubiai restauruota ir paversta į stilingą viešbutį. Netoli Mcely pilies yra įsikūrusi Loucen pilis.

Viena gražiausių ir populiariausių pasaulio pilių - Karlšteino pilis. Pilis buvo pradėta statyti karaliaus Karolio IV paliepimu. Tie, kurie patenka į rūmus, supranta, kad karalius turėjo didelę galią ir pamaldumą. Koplyčios sienos puoštos pusbrangiais akmenimis ir auksu. Tačiau Karlšteino pilis pasižymi ne tik religingumu, puošnumu, bet ir tvirtumu. - pilis niekada nebuvo užgrobta.

 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.89236712sec.