Pristatomas projektas «Lietuvos kvapas»

Žmogus supantį pasaulį suvokia penkiais pojūčiais – rega, klausa, lytėjimu, skoniu, uosle. Valstybės savo identitetui įtvirtinti naudoja simbolius, kurie suvokiami tik trimis pojūčiais – regime nacionalines vėliavų spalvas, klausomės giedamą valstybės himną, galime paliesti valstybės herbo reljefą.

Buvo iškelta idėja – sukurti Lietuvos kvapą, kaip mūsų šalies emocinį simbolį ir juo išreikšti daugiau, nei pasako pagrindiniai simboliai, atkreipti dėmesį į svarbius mūsų šalies ypatumus, originaliai prisistatyti, kelti susidomėjimą ir pozityvias emocijas, parodant geriausius Lietuvos žmonių charakterio bruožus, nepakartojamą Lietuvos istorijos ir gamtos savitumą.

Beveik du metus vyko tiriamasis darbas - bendrauta su įvairiais žmonėmis – menininkais, mokslininkais, politikais, talentingais vaikais, vaikais su regėjimo negalia, lietuviais ir šalies svečiais ir t. t. Buvo peržiūrėta Lietuvos tautosaka, literatūros klasikų kūryba, įvaizdžio ir kvapų marketingo specialistų rekomendacijos. Gautos charakteristikos sugrupuotos pagal šiuos požymius – kokie esame šiandien, kokie buvome per amžius, kuo esame išskirtiniai ir didžiuojamės.

Techninis “Lietuvos kvapo” sukūrimo darbas buvo patikėtas vienos seniausių prancūzų parfumerijos kompanijų “Galimard” “nosims”. Pagal sudarytą šalies charakteristiką vystytos keturios: „vyriška“, „moteriška“, „vandens“ ir „žemės“ Lietuvos kvepalų linijos. Iš gautų pavyzdžių pasirinkta „žemės“ linija, kuri ištobulinta iki Lietuvos kvapo etalono. Kuriant Lietuvos kvapą nebuvo apsiribota tik mūsų šalyje sutinkamais kvapais. Esame ir buvome moderni bei atvira valstybė, tad Lietuvos kvapo sudėtis tai pabrėžia. Čia rasite lietuviškų kvapų – lauko gėlių ir raudonų miško uogų kvapų kompozicijas, avietės, pakalnutės, alyvos, rožės, samanų kvapus, medžio dūmo akordą, bei pasaulyje vertinamus ir turinčius simbolinę reikšmę bergamotės, imbiero, santalo, kedro, pačiulio, muskuso, ambros aromatus.

Taigi šiandien galime su pasididžiavimu sakyti, kad Lietuva yra pirmoji šalis pasaulyje, galinti apie save papasakoti kvapu. Tai išskirtiniai, aukščiausios kokybės namams skirti kvepalai, pagaminti “Galimard” parfumerių laboratorijoje. Grafinį ženklo, pakuotės ir buteliuko dizainą kūrė žinomi Lietuvos dizaino meistrai Giedrius Laurušas ir Juozas Brundza.

Daugiau informacijos www.lietuvoskvapas.lt


"Lietuvos kvapą" galima įsigyti ir Vilniaus turizmo informacijos centre (Vilniaus g. 22).
Kaina - 100 Lt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūta Lasvegasā! - Jaudīgi! Estravel Latvia
Iestartē vasaru - Lidojums un viesnīca Vegasā // Piedāvājumi 7-14 naktīm // Lidojums no Rīgas | Skatīt vairāk
no 1419 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.06.2024 - 24.06.2024 Jāņu vainagu vīšanas Liepājas reģiona TIB
Trešdien, 19. jūnijā, pulksten 17 Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 Kurzemes tautastērpu informācijas centrs aicina uz Jāņu vainagu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.62472701sec.