Galvijų mėsos karpačio atsirado Venecijoje

Vieną 1950 m. rudens dieną grafienė Amalija Nano Mocanigo aplankė Harry's Bar - nediduką Venecijos restoraną. Vakare grafienė užsisakė tik stiklinę vandens ir liūdnai leido laiką. Restorano savininkas Giuseppe Sipriani norėdamas nustatyti niūrumo priežastį, pats atvyko pas grafienę. Grafienė paaiškusi, kad jos gydytojas liepęs jai laikytis griežtos dietos. Jai uždrausta valgyti tiek virtą, tiek keptą mėsą, kurią taip skaniai gamina jos mylimas restoranas. Dėl šios naujienos grafienė visiškai neturinti nuotaikos.

Vos išgirdęs grafienės paaiškinimą, virėjas puolė į virtuvę. Po kiek laiko virėjas sugrįžo su didele užkandžių lėkšte. Patiekalas buvo pavadintas carpaccio - ploni raudonos galvijų mėsos griežinėliai su baltuoju padažu.

Sipriani užkandį pavadino Venecijos menininko Vittore Karpačio (Vittore Carpaccio) garbei. Esą menininko mėgstamiausios spalvos buvusios raudona ir balta. Vadovaujantis šiomis spalvomis ir buvo sukurtas karpačio patiekalas. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.08.2025 - 04.09.2025 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Sventes ezera taka TAKA
Sventes ezera taka atrodas vairākus kilometrus no Jaunsventes parka, iet gar Sventes ezeru. | Skatīt vairāk
Korporatīvais Ziemassvētku piedāvājums Baltic Beach Hotel & SPA
Par visu ir padomāts! Dzirkstoša programma, harizmātiski vadītāji, populāras grupas un izsmalcināta maltīte – gada spilgtākais notikums Jums un | Skatīt vairāk
no 121.50 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::2.23881602sec.