Turkijos virtuvė vilioja savo saldumynų įvairove

Turkiška virtuvė pasižymi savo ypatingu valgių skoniu. Savotišką ir nepakartojamą skonį turi ne tik kava ir arbata, bet ir mėsos bei prieskonių patiekalai. Pasaulyje yra trys pagrindiniai pistacijų auginimo regioniai - Iranas, JAV ir Turkija. Turkijoje pistacijų medžiai gali užaugti iki šešių metrų aukščio. Tiesa, derlius nuimamas tik kartą per dvejus metus.

Abrikosai, slyvos, razinos – visi šie džiovinti vaisiai yra parduodami dideliais krepšiais. Turguje gausu ne tik vaisių. Čia galima rasti ir įvairiausių riešutų. Pardavėjas mielai vaišina pirkėją, matyt, taip pasitikėdamas prekės ypatingu skoniu.

Kebabai patiekiami ant mažų iešmų. Žodis kebabas reiškia keptą ar keptą grilyje mėsą. Mėgstama ir vertinama duona be raugo, kuri kitaip vadinam lavašu. Gana subtiliai gaminamas vynuogių lape ryžių ir maltos mėsos patiekalas - jis panašus į latviškuosius balandėlius. Turkijos picos variantas - pide - gaminamas iš mielinės tešlos pagrindo. Ant paplotėlio dedamas maltos mėsos, sūrio ar daržovių įdaras.

Tačiau didžiausio dėmesio susilaukia Turkijos saldumynai. Cukrus, sirupas, džiovinti vaisiai, sultys – pagrindinės saldumynų sudedamosios dalys.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Osvalds Skromāns Augšdaugavas novada Tūrisma nodaļa
Osvalds Skromāns nodarbojas ar klūgu pīšanu jau vairāk kā 20 gadus. Veido dažāda veida un izmēra klūgu pinumus, gan no apaļajām klūgām, gan no | Skatīt vairāk
Višķu amatnieku ciems Augšdaugavas novada Tūrisma nodaļa
Višķu amatnieki apmeklētājiem piedāvā maršrutu pa ciemu, kas sevī ietver iespēju interesanti pavadīt brīvo laiku. | Skatīt vairāk
 Dvietes senlejas informācijas centrs Augšdaugavas novada Tūrisma nodaļa
Dabas parkā „Dvietes paliene” Bebrenes pagasta Putnu salā 2008. gada vasarā izveidots Dvietes senlejas informācijas centrs „Gulbji”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Želesa
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::1.19077206sec.