Turkijos virtuvė vilioja savo saldumynų įvairove

Turkiška virtuvė pasižymi savo ypatingu valgių skoniu. Savotišką ir nepakartojamą skonį turi ne tik kava ir arbata, bet ir mėsos bei prieskonių patiekalai. Pasaulyje yra trys pagrindiniai pistacijų auginimo regioniai - Iranas, JAV ir Turkija. Turkijoje pistacijų medžiai gali užaugti iki šešių metrų aukščio. Tiesa, derlius nuimamas tik kartą per dvejus metus.

Abrikosai, slyvos, razinos – visi šie džiovinti vaisiai yra parduodami dideliais krepšiais. Turguje gausu ne tik vaisių. Čia galima rasti ir įvairiausių riešutų. Pardavėjas mielai vaišina pirkėją, matyt, taip pasitikėdamas prekės ypatingu skoniu.

Kebabai patiekiami ant mažų iešmų. Žodis kebabas reiškia keptą ar keptą grilyje mėsą. Mėgstama ir vertinama duona be raugo, kuri kitaip vadinam lavašu. Gana subtiliai gaminamas vynuogių lape ryžių ir maltos mėsos patiekalas - jis panašus į latviškuosius balandėlius. Turkijos picos variantas - pide - gaminamas iš mielinės tešlos pagrindo. Ant paplotėlio dedamas maltos mėsos, sūrio ar daržovių įdaras.

Tačiau didžiausio dėmesio susilaukia Turkijos saldumynai. Cukrus, sirupas, džiovinti vaisiai, sultys – pagrindinės saldumynų sudedamosios dalys.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaungada Afterparty Baltic Beach Hotel & SPA
01.01.26. ir nakts, kas nebeidzas! 🔥 DJ Sasha Kovriga, dejas līdz rītausmai, kokteiļi un salūts pie jūras – Jaungada Afterpārtijs 2026 Jūrmalā! | Skatīt vairāk
100 EUR
Vestards Šimkus AKUSTIKĀ Valmierā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
6. decembrī, 18:00 AKUSTIKĀ aicinām uz izcilā latviešu pianista Vestarda Šimkus koncertu “VISSKAISTĀKĀ NAKTS. Virtuozo transkripciju spožums“. | Skatīt vairāk
25 EUR
Uzņēmumi


Želesa
,

Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::1.91603684sec.