Turkijos virtuvė vilioja savo saldumynų įvairove

Turkiška virtuvė pasižymi savo ypatingu valgių skoniu. Savotišką ir nepakartojamą skonį turi ne tik kava ir arbata, bet ir mėsos bei prieskonių patiekalai. Pasaulyje yra trys pagrindiniai pistacijų auginimo regioniai - Iranas, JAV ir Turkija. Turkijoje pistacijų medžiai gali užaugti iki šešių metrų aukščio. Tiesa, derlius nuimamas tik kartą per dvejus metus.

Abrikosai, slyvos, razinos – visi šie džiovinti vaisiai yra parduodami dideliais krepšiais. Turguje gausu ne tik vaisių. Čia galima rasti ir įvairiausių riešutų. Pardavėjas mielai vaišina pirkėją, matyt, taip pasitikėdamas prekės ypatingu skoniu.

Kebabai patiekiami ant mažų iešmų. Žodis kebabas reiškia keptą ar keptą grilyje mėsą. Mėgstama ir vertinama duona be raugo, kuri kitaip vadinam lavašu. Gana subtiliai gaminamas vynuogių lape ryžių ir maltos mėsos patiekalas - jis panašus į latviškuosius balandėlius. Turkijos picos variantas - pide - gaminamas iš mielinės tešlos pagrindo. Ant paplotėlio dedamas maltos mėsos, sūrio ar daržovių įdaras.

Tačiau didžiausio dėmesio susilaukia Turkijos saldumynai. Cukrus, sirupas, džiovinti vaisiai, sultys – pagrindinės saldumynų sudedamosios dalys.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pirmā pasaules kara muzejs Augšdaugavas novada Tūrisma nodaļa
Pirmais pasaules karš ir atstājis ilgi nedzīstošas rētas ne tikai cilvēku likteņos un sirdīs, bet arī lielā tagadējās Latvijas un Lietuvas | Skatīt vairāk
Naujenes novadpētniecības muzejs Augšdaugavas novada Tūrisma nodaļa
Naujenes Novadpētniecības muzejs apmeklētājiem piedāvā iespēju izzināt novada vēsturi, etnogrāfiju, dabu, iepazīt izcilus novada māksliniekus. | Skatīt vairāk
Apvienotie Arābu Emirāti Estravel Latvia
Sezonas sākums jau Drīz! // Operatoru tūres // sākot no 7 naktīm, ar lidojumu no Rīgas un izvēlēto ēdināšanu | Skatīt vairāk
no 825 EUR
Uzņēmumi


Želesa
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::4.221946sec.