Restoranas Berg tapo pirmuoju Latvijos restoranu, kuris buvo įtrauktas į portalo „The European 50 best restaurants” Europos Top 100 geriausiųjų restoranų sąrašą.
Į šiųmetinį Top 100 restoranų sąrašą įtraukti tokie prestižiniai restoranai, kaip Nobu (Londone), L'Atelier de Joel Robuchon (Paryžiuje) ir Mathias Dahlgren (Stoholme).
Viešbučio Hotel Bergs direktorė Iveta Sprūdža džiaugiasi: „Įtraukimas į geriausiųjų Europos Top 100 restoranų sąrašą – aukščiausias klientų įvertinimas. Rami vyraujanti restorano atmosfera, elegantiškas interjeras, malonus aptarnavimas ir aukšta restorano virtuvės kokybė, tai kriterijai pagal kuriuos mus vertina mūsų svečiai. Mes lygiuojamės su Europoje jau pripažintais ir laikomais prestižiniais restoranais.“
Tik po pačių svetainės kūrėjų apsilankymo restorane, nusprendžiama, ar viešbutis vertas dėmesio. Restoranai vertinami pagal šiuos kriterijus: maisto kokybė, valgio gaminimas ir gebėjimas suderinti įvairiausius skonius, kūrybiškumas, nuoseklumas, pateikimas ir aptarnavimas.
Restorano virėjas Kaspars Jansons teigia, kad: „Mes, Latvijos virėjai, vieningai ieškome kažko naujo. „Šiuolaikinės Latvijos virtuvės“ patiekalai turi atitikti maisto kokybę: gerą skonio išraišką, kokybę ir sveiką mitybą. Mūsų pagrindinis tikslas yra sujungti Latvijos virėjus, ūkininkus ir gamintojus „Šiuolaikinėje Latvijos virtuvėje“. Stengiamės sukurti naujus receptus, naudojamies mūsų protėvių tradicijomis, įvairiname savo valgiaraščius šviežiais produktais, stengiamės kuo daugiau gaminti patiekalų iš sezoninių produktų. Tuo pačiu skatiname Latvijos produkcijos vartojimą ir tikimės, kad prisidedame prie mūsų šalies kulinarinio turizmo“.
Svetainės kūrėjai tikina, kad jiems svarbesnė tūkstantinė lankytojų nuomonė, nei viena ar dvi kritikų nuomonės.
Šiais metais geriausiųjų Europos restoranų portale „The European 50 best restaurants”, interneto svetainėje www.theeuropean50best.com vyksta nominacijos „Geriausias Europos restoranas“ balsavimas. Kiekvienas lankytojas už patinkantį restoraną gali prabalsuoti tik vieną kartą.
Balsavimas tęsis iki šių metų gruodžio 31-osios. Po nuodugnių skaičiavimų bus paskelbtas nominacijos „Geriausias Europos restoranas 2009“ laimėtojas.
Europos restoranų portalas „The European 50 best restaurants“ sulaukia atsiliepimų iš daugybės klientų ir taip sužino apie įvairiausias maitinimo įstaigas. 2009 m. kandidatų sąraše yra daugiau nei 23 Europos šalys. The European 50 Best.com - tarptautiniu mastu pripažintas aukštos kokybės ženklas.
Šiuo metu restoranas Bergs užima 54 vietą (14.11.2009). Į 100 geriausiųjų Europos restoranų sąrašą pateko ir estų restoranas „Restoran Ö“ - 24 vieta ir lietuvių „Le Pasage“ kuris šiuo metu užima 67 vietą.
Informacija apie Hotel Bergs viešbutį
Viešbutis „Hotel Bergs“ veikia nuo 2003 metų liepos pradžios. 2008 m. gegužę viešbutis „Hotel Bergs" tapo pirmuoju viešbučiu Rygoje, kuris buvo priimtas į prestižinį pasaulinį tinklą „Small Luxury Hotels of the World" (SLH). Hotel Bergs siūlo 38 komfortabilius apartamentus ir liukso kambarius. Klientams siūloma naudotis aukštos kokybės įranga ir puikiai įrengtomis konferencijų salėmis. Viešnagė viešbutyje tinka tiek trumpalaikiams, tiek ilgalaikiams vizitams. Viešbutis įsikūręs pačiame Rygos centre, vos keli žingsniai iki Rygos senamiesčio. Restoranas „Bergs“ savo klientams siūlo pusryčius, pietus ir vakarienė. Hotel Bergs buvo nominuotas įvairioms nominacijoms: Pirmaujantis Latvijos Viešbutis 2009, Liukso viešbutis 2009 ir britų Conde Nast Johansens 2009 apdovanojime „Viešbučio dizaino meistrė“. Taip pat viešbutis gavo britų leidėjo Business Destinations apdovanojimą „Geriausias mažasis Rytų Europos viešbutis“.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.