Šokoladas padeda išvengti širdies ligų

Reguliariai ir saikingai valgantys šokoladą žmonės mažiau rizikuoja sirgti širdies ligomis. Prie šios išvados prieita atlikus tyrimą, kuriame dalyvavo net 32 000 vyresnio amžiaus moterų iš Švedijos. Tyrimo metu paaiškėjo, kad moterims, kurios kartą per savaitę suvartoja vieną arba dvi porcijas (viena porcija – 19-32 gramai) aukštos kokybės juodojo šokolado, net 32% mažiau rizikuoja sirgti širdies ligomis. Valgant šokoladą kasdien, šis poveikis nėra toks efektyvus.

Mokslininkai stebėjo šokolado suvartojimą ir jo įtaką žmogaus širdžiai ištisus devynis mėnesius. Manoma, kad žmogaus organizmui teigiamą poveikį turi vienas iš šokolado ingredientų – kakava. Kakavoje esančios medžiagos mažina kraujospūdį.

Tyrimu taipogi nustatyta, kad pernelyg didelis šokolado vartojimas veikia neigiamai. Organizmas pasisavina daug kalorijų ir todėl atsiranda viršsvoris – tuo būdu neigiamas poveikis tampa didesnis už teigiamą.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kokgriešanas meistara Vilcāna darbnīca Augšdaugavas novada Tūrisma nodaļa
Varis Vilcāns ir koktelnieks un metālkalējs, kas sevi dēvē par dīvaino lietu meistaru. | Skatīt vairāk
Seminārs Oleru muižā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
12. decembrī plkst. 15.00 Oleru muižā seminārs par vēsturisko ēku saglabāšanu un vēsturisko dārzu veidošanos un to lomu mūsdienās. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86799693sec.