Avots: BalticTravelnews.com/Web.de
Garsus meksikietiškas padažas Salsa bei avokado pasta gvakamolė, kuriuos į savo pietų meniu įtraukia dažnas turistas, besilankantis Jungtinėse Amerikos Valstijose, pastaruoju metu tapo didelio apsinuodijimų skaičiaus priežastimi. JAV sveikatos apsaugos tarnybos CDC teigimu, nuo 1998 iki 2008 metų apsinuodijimų skaičius išaugo daugiau nei perpus. Ypač daug infekcinių susirgimų užfiksuota po apsilankymų restoranuose.
Infekcijos sukėlėjais, CDC nuomone, gali būti švieži produktai – pomidorai arba kalendos, kurie naudojami gaminant patiekalus, tačiau laikomi nepakankamai šaltoje temperatūroje.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.