Budapešte pristatyta nauja vengrų žurnalisto knyga apie Lietuvą

Rugsėjo 7 dieną Lietuvos ambasadoje Budapešte surengta Vengrijos žurnalisto Ištvano Kuzmanio naujos knygos vengrų kalba „Lietuva“ pristatymas. Knygoje pristatomos pagrindinės lankytinos Lietuvos vietos, trumpai pateikiami su jomis susiję istoriniai faktai, Lietuvą ir Vengriją jungiantys istoriniai ir kultūriniai ryšiai. Ši knyga - tai ne tik informatyvus kelionės vadovas apie Lietuvą vengrams. Pateikdamas daug šiltų asmeninių pastabų ir komentarų, autorius su meile nutapo vertos atrasti Lietuvos portretą.
Knygos „Lietuva“ pristatyme dalyvavo Vengrijos žiniasklaidos atstovai, Vengrijos leidyklos, išleidusios minėtą knygą, direktorė, Vengrijos turizmo departamento bei turizmo agentūrų atstovai. Kreipdamasis į susirinkusiuosius, Lietuvos ambasadorius Renatas Juška pasidžiaugė, kad Lietuvai minint savo vardo Tūkstantmetį ir Vilniui džiaugiantis Europos kultūros sostinės titulu, vengro akimis pastebėta ir įtaigiai pristatyta Lietuva neabejotinai paskatins vengrų susidomėjimą bei norą patiems atrasti mūsų šalį.
Tai jau antroji Ištvano Kuzmanio knyga, garsinanti Lietuvos vardą Vengrijoje. Pirmoji jo knyga vengrų kalba „Vilnius“ buvo publikuota ir pristatyta Vengrijos visuomenei 2007 metais. Šioje knygoje autorius supažindina skaitytojus su Vilniaus ir jo apylinkių kultūriniu ir istoriniu paveldu, kartu pateikdamas naudingą turistinę informaciją.
Ištvanas Kuzmanis yra parašęs nemažai straipsnių apie Baltijos šalių istorinį ir kultūrinį paveldą. Ne kartą savo straipsniais, išspausdintais didžiausiuose Vengrijos dienraščiuose, yra atkreipęs Vengrijos visuomenės dėmesį į įvairių Lietuvos miestų ir miestelių istorinių paminklų unikalumą ir grožį.
2008 metais Ištvanui Kuzmaniui už nuopelnus garsinant Lietuvos vardą įteiktas Užsienio reikalų ministerijos garbės ženklas "Lietuvos tūkstantmečio žvaigždė“.

Rūta Dirsienė
Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos
Atstovė ryšiams su žiniasklaida
Tel. +370 5 210 8722

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024  Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14380312sec.