Gintaras Rinkevičius ir Liepojos Simfoninis orkestras užbaigs koncertų sezoną gegužės 10 d.

Gegužės 10 d. (19.00 val. Liepojos koncertų salėje „Didysis gintaras”) Liepojos Simfoninis orkestras (LSO) paminės 138-ojo koncertų sezono pabaigą, ir vadovaujant vyriausiajam dirigentui Gintarui Rinkevičiui atliks vieną visų laikų labiausiai grojamų ir mėgstamų simfoninių super hitų – Antonino Dvoržako Devintąją simfoniją „Iš naujojo pasaulio”. Programoje numatyta operinė muzika su Margarita Vilsone ir Michailu Čiulpajevu.

„Muzika, kuria dedamas turtingo koncertinio sezono taškas, turi būti ypatingo grožio. Būtent tai mes ir darysime – su gražia muzika ir gražiais solistais!” sako Liepojos Simfoninio orkestro vyriausiasis dirigentas Gintaras Rinkevičius, kuris kviečia mėgautis muzika Liepojos koncertų salėje „Didysis gintaras” ir klausytojus iš Lietuvos.

Pirmojoje koncerto dalyje orkestras pradžiugins publiką gražiausiomis operų arijomis ir duetais, kuriuos atliks ne tik Latvijoje, bet ir Europoje žinoma dainininkė – sopranas Margarita Vilsone (kuri šiuo metu yra Latvijos Nacionalinės operos ir Niurnbergo valstybinio Teatro operos studijos solistė) ir Latvijos Nacionalinės operos solistas – tenoras Michailas Čiulpajevas (Mihails Čuļpajevs). Programoje skambės fragmentai iš Volfgango Amadėjaus Mocarto operų „Figaro vestuvės”, „Užburtoji fleita”, „Don Žuanas”, komiška opera itališku pavadinimu „Così fan tutte”, žinomos operos ir operetės Gaetano Donicečio „Meilės eliksyras”, Džoakino Rosinio „Vilhelmas Telis”, Džiuzepės Verdžio „Traviata”, Franco Leharo „Šypsenų šalis”, o Žoržo Bizė antroji siuita „Arlieėe” bus nenutrūkstama prašmatnios koncerto operinės muzikos sudedamoji dalis.

Antrojoje koncerto dalyje skambėsianti Antonino Dvoržako Devintoji simfonija „Iš naujojo pasaulio” yra nuolatinis Liepojos Simfoninio orkestro repertuaro svečias. Tiek orkestro muzikantams, tiek ištikimiausiems klausytojams ji yra gerai pažįstama ir miela. Didysis čekų kompozitorius ją sukūrė gyvendamas Amerikoje, kur buvo supažindintas su Afrikos amerikiečių spričiueliais. Tai buvo tiesioginė A. Dvoržako sukurto pavadinimo reikšmė – Naujasis pasaulis. „Esant dabartiniams rasiniams neramumams, A. Dvoržako simfonija „Iš naujojo pasaulio” yra kupina Afrikos amerikiečių ir indėnų muzikos įtakos ir, tikėtina, būtent dėl to šis opusas yra toks patrauklus. Jau pirmasis simfonijos atlikimas 1893 m. gruodžio mėnesį Niu Jorko „Carnegie Hall” salėje sukėlė audringą publikos pripažinimą,” pasakojo muzikologas Orests Silabriedis.

Kalbama, kad 1969 m. pirmasis Mėnulyje išsilaipinęs žmogus Nilas Armstrongas istoriniu momentu niūniavo būtent A. Dvoržako simfoniją „Iš naujojo pasaulio”.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 Laivošana Latgalē Latgale.travel
Aktīvā laivošanas sezona ir gaisā! Dodies izbaudīt piedzīvojumus Latgalē | Skatīt vairāk
Klasiskā Itālija jau 24.03.! Latvia Tours
Garantēts ekskursiju ceļojums! 24.03.-31.03. Grāca, Venēcija, San Marino, Roma, Florence, Pyramidenkogel | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.33129406sec.