Magiška Joninių naktis subūrė šiauliečius prie Rėkyvos ežero

Birželio 23-osios vakarą Joninėse prie Rėkyvos ežero gausus būrys šiauliečių palydėjo trumpiausią vasaros naktį. Burtais, tradicijomis ir apeigomis apipinta gražiausia vasaros šventė sukvietė šventės dalyvius pinti ir plukdyti vainikėlius, šėlti varžytuvėse, dalyvauti įvairiose edukacijose, šokti aplink Joninių laužą bei grožėtis įstabiu ugnies spektakliu. Vanduo, ugnis, žolynai – svarbiausi Joninių šventės akcentai, kurių netrūko ir šiųmetinėse Joninėse prie Rėkyvos ežero.


Magiškiausią ir romantiškiausią vasaros vakarą šiauliečiai mielai įsitraukė į tradicines šventės apeigas, būrėsi ateitį. Šventės dalyviai buvo pasitikti prie Saulės virsmo vartų, kur įvykdė simbolinį apsivalymo aktą ir apsivalę kūnus bei sielas perėjo per vartus. Merginos entuziastingai pynė ir pasipuošė išskirtiniais vainikais, aiškinosi, kada ištekės, mesdamos juos ant kupolės, o galiausiai vainikėlius išplukdė Rėkyvos ežere.

Netrūko norinčių išbandyti edukacijas ir susipažinti su įvairiais amatais. Kartu su floriste Nelda Šutaite šventės svečiai pynė autentiškus papuošalus iš įvairių žolynų, mokėsi keramikos subtilybių iš tautodailininko Marijus Labanausko ir jo šeimos, domėjosi aromaterapijos nauda bei ekologiškų žvakių gaminimo subtilybėmis, apie kurias pasakojo „Saulės dukra“ įkūrėja, bei degustavo medų kartu su „Sodų medus“ įkūrėjais – Peleckių šeimyna.

Daug juoko ir gerų emocijų sukėlė puodynių daužymo ir nąščių nešimo varžytuvės, kurios tradiciškai pritraukė eiles rungtyniaujančių.

Vakaro metu nuolat skambėjo dainos, netrūko šokių ir gerų emocijų. Žiūrovus linksmino Pasvalio kultūros centro Vaškų skyriaus kapela „Vaškai“ (vad. A. Garalevičius), Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro Drąsučių filialo liaudiškos muzikos kapela „Ringuva“ (vad. K. Rupšys) ir Šiaulių kultūros centro liaudiškų šokių ansamblis „Kalatinis“ (meno vad. V. Verkulienė). Į apeiginę šventės dalį įtraukė Šiaulių kultūros centro apeiginio folkloro ansamblis „Rėda“ (meno vad. J. Lipinskienė) ir Šiaulių kultūros centro teatro studija „Gūžta“ (meno vad. L. Jankauskaitė).

Ypatingai gražių emocijų sukėlė Joninių laužo įžiebimas tradiciniu senoviniu būdu ir stebuklinga brolijos „Viduramžiai LT“ ugnies misterija „Kaip drąsuolis Jonas paparčio žiedo ieškojo“, prikausčiusi visų šventės dalyvių dėmesį ir palikusi neišblėstančių įspūdžių.

Sutemus didelio dalyvių dėmesio sulaukė iš toli šviečiantis „Pasimatymų medis“, prie kurio traukė ne tik norintys dalyvauti konkurse, bet ir praleisti laiką romantiškoje aplinkoje.

Šilto vakaro metu lyrišką ir jausmingą atmosferą kūrė alternatyvios muzikos grupė „Okata“, o galiausiai savo neblėstančia energija ir giliu skambesiu naktį vainikavo legendinė roko grupė „Rebelheart“.

Šventę organizavo Šiaulių kultūros centras, rengėja – Šiaulių miesto savivaldybė. Organizatoriai dėkoja informaciniams rėmėjams: dienraščiui „Šiaulių kraštas“ ir „Šiaulių naujienos“; draugams: NT projektui „Zubrio valdos“, viešbučiui-restoranui „Žvejų užeiga“, vaistinei „Valerijonas“, IĮ „Kermeta“, Valstybinių miškų urėdijos Šiaulių regioninio padalinio Rėkyvos girinkijai, Šiaulių universiteto Botanikos sodui.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Lieldienas  un skolēnu brīvdienas Estravel Latvia
Atpūta svētkos un skolēnu brīvlaikā - īsie ceļojumi un atpūta tepat Tartu ar izklaides programmu. Nepalaidiet garām, jo vietas kūst! | Skatīt vairāk
no 222 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 25.03.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem Estravel Latvia
Neaizmirstama pieredze, augstākās klases apkalpošana! Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem - Piepildiet sapni! | Skatīt vairāk
no 2210 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.97838521sec.