Ekspozicijos apie bites premjera Aukštaitijos nacionaliniame parke

Rugpjūčio 15-ąją (Žolinės dieną) tikrai verta aplankyti  Aukštaitijos nacionaliniame parke esantį Senovinės bitininkystės muziejų, nes lankytojams bus pristatyta nauja, intriguojanti, interaktyvi ekspozicija apie bites.

Stripeikių kaime esantis bitininkystės muziejus, iš visų pusių apsuptas  miškų ir girių, išsidėstęs 4 hektarų plote. Muziejus įrengtas tradicinėje bitininko sodyboje su pirkia, svirnu, klėtele, tad naujoji ekspozicija įsikūrusi tiek viduje, tiek lauke.

Ypatingas dėmesys skiriamas bitininkystės istorijai, bičių šeimos gyvenimui, vaizdžiam bitininko darbo demonstravimui, medaus ir kitų bitininkystės produktų pristatymui.

Pasak ekspozicijos dizainerės Skirmantės Vaitkevičiūtės, dominuoja sendintas medis, natūralūs gamtiniai atspalviai. Moderni eksponavimo technika (informacinės technologijos) taip paslepiama, kad iš pirmo žvilgsnio jos nesimato. Viską stengtasi darniai įkomponuoti į gamtinę aplinką.

Ekspozicijoje integruotos net aštuonios edukacinės programos, paruoštos Aukštaitijos nacionalinio  parko darbuotojų. Atnaujintoje hamakų patalpoje vyksta propolio relaksacijos seansai, kluone lankytojai galės išsikepti meduolių, tradiciniu būdu išsilieti vaško žvakę. Lauko stende net keturiomis kalbomis galima pasiklausyti muziejaus įkūrėjo Bronislovo Kazlo minčių.

Muziejaus ekspozicija lankytojus supažindina ne tik su senoviniais, bet ir su pačiais naujausiais bitininkystės metodais. Galima pamatyti moderniausią stiklinį avilį ir stebėti, kaip koriuose gyvena bitės, pažinti bičių šeimyną iš arčiau - pasmalsausi apie bites motinėles, bites darbininkes ir tranus.  

Įdomioji ekspozicija įrengta pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos investicijų fondų priemonę „Saugomų teritorijų ir valstybinės reikšmės parkų tvarkymas, pritaikymas lankymui“. Projektą inicijavo ir vykdė Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie AM kartu su partneriu Aukštaitijos nacionalinio ir Labanoro regioninio parko direkcija.

Senovinės bitininkystės muziejus – vienas įdomiausių tokio pobūdžio muziejų Baltijos šalyse, o su nauja ekspozicija jis taps dar patrauklesnis lankytojams ne tik iš Lietuvos, bet ir kitų šalių.

Rugpjūčio 15 d. Senovinės bitininkystės muziejuje vyks Medkopio pabaigos šventė „Ulioja bitela"ir ES lėšomis atnaujintos muziejaus ekspozicijos pristatymas visuomenei.

Lankytojai kviečiami ne tik į naujai atgimusį muziejų, bet į smagų renginį, kuriame sužinos daug įdomių dalykų apie bites. Vyks paskaitos, koncertai, žolynų skulptūrų kūrimas, bičių produktų ir skirtingų skonių medaus degustacija, amatų kiemai, kūrybinės dirbtuvės.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 25.03.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 24.03.2024 Viduslaiku mantojumam pa pēdām Alūksnē! Alūksnes TIC
2024.gada 23.martā Alūksnes viduslaiku pils stāsta atklāšanas pārgājiens “Viduslaiku mantojuma pa pēdām Alūksnē”! | Skatīt vairāk
12.00 EUR
Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46393204sec.