Didžiausias pasaulyje kelionių organizatorius:«Lietuvos rinkos laukia pokyčiai»

Įnirtingos konkurencijos sąlygomis gyvenančio šalies turizmo sektoriaus laukia permainos. Į Lietuvą įžengęs stambiausias pasaulio kelionių organizatorius TUI tvirtina – žvalgytuvės baigtos, atėjo metas plėtrai. Tai reiškia, kad kelionių pasiūla auga, o drauge auga konkurencinis spaudimas kelionių organizatoriams.

TUI yra stambiausias pasaulyje kelionių organizatorius. Grupės augimą paskatino rugsėjį įvykęs „Thomas Cook“ bankrotas, po kurio TUI akcijų kaina vos per naktį išaugo 8 proc.

Rezervacijos už 200 mln. Eur

„Į Baltijos šalių rinkas įžengėme neseniai. Ir nors tai nėra didelis regionas, bet konkurencija – itin didelė. Man tai įdomus iššūkis“, – sako TUI Baltijos šalyse vadovas Mehmet Benli.

Jo teigimu, Baltijos šalyse veikianti TUI turi labai tvirtą visos įmonių grupės finansinį užnugarį, tad gali veikti stabiliai, o Baltijos šalių keliautojams pasiūlyti Vakarų Europoje jau seniai vertinamus ir pamėgtus TUI produktus.

Vien kitų metų poilsio sezonui Antalijoje TUI yra išpirkusi viešbučių kambarių už 200 mln. Eur. Toks grupės veiklos mastas leidžia keliautojams pateikti geriausius pasiūlymus.

Rinkos laukia lūžis

„Lietuvos kelionių organizavimo rinką pagal konkurencingumą galima lyginti su telekomunikacijų ar mažmeninės prekybos sektoriais. Tokios aštrios konkurencijos nėra buvę per visą Nepriklausomybės laikotarpį.

Keliautojams tai labai geras laikas. O kai kuriems kelionių organizatoriams konkuruoti bus vis sunkiau ir, labai tikėtina, kad neatlaikę konkurencinio spaudimo tiesiog turės pasitraukti. Prognozuočiau, kad artimiausiu metu gali įvykti esminis kelionių organizatorių ir jų turimų rinkos dalių persiskirstymas“, – įsitikinęs Evaldas Malakauskas, vadovaujantis TUI Lietuvoje.

Anot jo, TUI Lietuvoje jau netrukus bus daugiau nei dvigubai didinamas darbuotojų skaičius. „2019 m. su mumis keliavo daugiau nei 30 tūkst. poilsiautojų iš Lietuvos. Bet tai tik pradžia. Mūsų ambicijos kur kas didesnės - kitąmet veiklos apimtis Lietuvoje planuojame didinti apie 2,5 karto“, – teigia pašnekovas.

Nauji vadovai

TUI Lietuvoje vadovas sako, kad įmonė atsineša praktinę patirtį, įgytą visame pasaulyje, stiprų užnugarį, kurį garantuoja tarptautinė veikla ir išskirtinius, per veiklos metus Vakarų Europoje jau nugludintus pasiūlymus, kurie turėtų patikti ir Lietuvos keliautojams.

Tiek M. Benli, tiek E. Malakauskas – naujai paskirti vadovai Baltijos šalyse. Turizmo srityje nuo 1987 m. dirbantis M. Benli sako, kad pradedant TUI veiklą Baltijos šalyse, neišvengta klaidų, kurios neleido iki galo išnaudoti grupės potencialo. Bet jos laiku identifikuotos ir sprendžiamos, o naujai paskirti patyrę vadovai (E. Malakauskas turizmo sektoriuje dirba jau 15 m.) įtvirtins TUI Baltijos šalyse.

TUI Baltics įmonės dėmesys bus skiriamas intensyviai veiklos plėtrai Lietuvoje ir Baltijos šalyse, įskaitant krypčių skaičiaus didinimą, produkto kainos ir kokybės santykio kūrimą bei užtikrinimą, skrydžių programos plėtrą.


Daugiau informacijos:

TUI – visame pasaulyje turistams gerai žinomas kelionių organizatorius, kurio atėjimas į Baltijos regioną yra dalis TUI AG kompanijos nuolatinės plėtros Centrinėje ir Rytų Europoje. „TUI Baltics“ veiklą Baltijos šalyse pradėjo 2018 m. rugsėjo 27 dieną – Pasaulinę turizmo dieną. Pirmieji skrydžiai iš Baltijos šalių pradėti vykdyti jau nuo 2019 m. pavasario. Pirmiausia klientams pasiūlytos pamėgtos kryptys: Turkija, Kipras, Ispanija, Egiptas ir, žinoma, TUI tinklo viešbučiai bei nepriekaištinga keliavimo kokybė.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.03.2024 - 27.02.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
JuRita mini zoo aicina ciemos! TAKA
JuRita Mini Zoo ir lieliska atpūtas vieta ģimenēm, kur iespējams iepazīties ar dažādiem dzīvniekiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63556814sec.