Patvirtintos vietinės rinkliavos už įvažiavimą į Neringą naujovės

Gruodžio 19-ąją, Neringos savivaldybės taryba  patvirtino vietines rinkliavos už įvažiavimą į Neringą naujoves, apimančias transporto srautų reguliavimo problemų sprendimą vasaros metu ir  naujas lengvatas moksleiviams bei  kurorto renginių svečiams.


Patvirtintos lengvatos moksleiviams

Tarybos sprendimu įvesta lengvata visos šalies mokykliniams „Geltoniesiems autobusams“, paženklintiems užrašu „MOKYKLINIS“. Lengvata galios nuo birželio 1-osios iki birželio 19-osios imtinai ir nuo spalio 21-osios iki  spalio 31-osios imtinai. Šia lengvata norima paskatinti visos Lietuvos moksleivių apsilankymą Neringoje ir palengvinti ugdymo įstaigų finansines išlaidas, organizuojant edukacines veiklas, ekskursijas kurorte.


Lengvatos  ir Neringos renginių lankytojams

Nuo vietinės rinkliavos už įvažiavimą į Neringą nuo šiol visada bus atleidžiami asmenys, vykstantys lengvaisiais automobiliais į Pasaulinės turizmo dienos minėjimo renginius -  rugsėjo paskutinio savaitgalio penktadienį nuo 10 valandos iki kitos dienos, šeštadienio, 10 valandos.

Nuo vietinės rinkliavos taip pat atleidžiami asmenys, vykstantys lengvaisiais automobiliais į tradicinius žiemos ir pavasario renginius – vasario mėnesį vykstančią „Stintapūkio“ šventę bei balandžio mėnesį – „Žiobrines“. Atsižvelgiant į tai, kad šių renginių dienos siejamos su savaitgaliais, konkreti diena, kuomet bus taikomos lengvatos,  bus nustatytos Neringos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu.

Atsižvelgiant į tai, kad Seimas nuo 2020 metų paskelbė nedarbo dieną lapkričio 2-ąją (Vėlines), nustatyta, kad nuo vietinės rinkliavos atleidžiami ne tik lapkričio 1-ąją, bet ir lapkričio 2-ąją lengvaisiais automobiliais į Neringą vykstantys asmenys.


Dar viena naujovė – panaikinta lengvata,  numatyta asmenims lengvaisiais automobiliais vykstantiems iš Neringos į Lietuvos jūrų muziejų ir tą pačią dieną grįžtantiems. Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į tai, kad iki tol galiojusi lengvata skatino naudotis asmeniniu transportu ir taip

prieštaravo pagrindiniam vietinės rinkliavos tikslui – riboti mechaninių transporto srautus. Be to, vasarą kildavo daug problemų, kuomet dėl riboto automobilių stovėjimo vietų skaičiaus Smiltynėje, asmeniniais automobiliais vykstantys asmenys į Lietuvos jūrų muziejų tiesiog nepatekdavo ir taip kildavo konfliktai dėl nepateisintų lūkesčių.


Vasaros sezono piko metu – didesnė rinkliava lengviesiems automobiliams

Siekiant  reguliuoti lengvųjų automobilių srautus vasaros sezono piko metu bei paskatinti rinktis alternatyvius atvykimo į Neringą būdus, nuo birželio 20 dienos iki rugpjūčio 20 dienos, nustatytas 30 (trisdešimties) eurų rinkliavos mokestis  M1 kategorijos lengviesiems automobiliams (vietoje 20 eurų). Tokia rinkliava galios tik du mėnesius. Kitu periodu vietinė rinkliava už įvažiavimą į Neringą lengviesiems automobiliams sieks kaip ir iki šiol – 5 eurus.


Pastarąjį sprendimą paskatino priimti didėjantys transporto srautai į Neringą. Pavyzdžiui, per šių metų aštuonis mėnesius atvyko 161 877 lengvieji automobiliai, mokėję vietinę rinkliavą, kai per 2018 metais tuo pačiu periodu – 150 231. Vasaros sezono metu automobilių srautų tendencijos dar ryškesnės: nuo gegužės 1-osios iki rugpjūčio 31-osios šiemet įvažiavo 128 267 transporto priemonės, o 2018-ųjų  vasaros sezono metu 111 569,  t. y. 16 698 automobiliais daugiau.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.03.2024 - 23.03.2024 Uzlādējoša atpūta ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Aicinām uzlādējošā piedzīvojumā, kas liks sirdij gavilēt aiz prieka, ko radīsiet Šrilankā ar tiešo lidojumu no Rīgas 18.03.! | Skatīt vairāk
no 913.00 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.512918sec.